Σεμνή τελετή Μνήμης στο Άστυ Αιγυπτιωτών  

katathesi-mastrakas1

Η καθιερωμένη ετήσια τελετή μνήμης για τους 145 φονευθέντες Έλληνες Αιγυπτιώτες κατά τον Β΄ΠΠ, στη ξηρά – θάλασσα και αέρα, πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ηρώων του Άστεων Αιγυπτιωτών, παρουσία Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και πλήθους κοινού.mastrakas-omilia

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμό του Προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αιγυπτιωτών Ελλάδος, κ. Μάρκου Μάστρακα προς τους προσελθόντες και όσους συνέδραμαν στη πραγματοποίησή της, επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως Κηφισιάς Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαράλαμπο, επετειακή ομιλία από τον κ. Γεώργιο Οικονομίδη με θέμα «Τα δεινά του πολέμου», προσκλητήριό τους από τον κ. Νικόλαο Δημητρίου, ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους, απαγγελία δύο ποιημάτων που ερμήνευσε εξαίρετα η Αιγυπτιώτισα Ηθοποιός κα Βαρβάρα Κυρίτση και σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Θωμάκο και τον Πρόεδρο ΟΣΑΕ κ. Μάρκο Μάστρακα.katathesi-stratiwtikos1

Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο αντί στεφάνου κατέθεσαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι στο όμορφα φιλοτεχνημένο Ηρώον, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη τους.

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από την Φιλαρμονική του Δήμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Γεωργίου Χίου, που σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως και υπερηφάνειας.

Ακολούθησε δεξίωση με εκλεκτά Αιγυπτιακά εδέσματα στην αίθουσα εκδηλώσεών του Συνεταιρισμού.filarmoniki-asty1

Στη τελετή αυτή, που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο «ΣΑΕ» και ο «Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Παλαιών Πολεμιστών» σε συνεργασία μετά του «ΟΣΑΕ», μετείχαν ως εκπρόσωποι: Α/ΓΕΕΘΑ ο Ταξίαρχος (Ι) ΠΑ κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, Πρεσβείας Αιγύπτου ο Πρόξενος Mr George Kallini και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος  Colonel Magdy Radwan, Δήμου Κηφισιάς ο Δήμαρχος κ. Γ. Θωμάκος μετά των Δημοτικών Συμβούλων κας Λίλας Παπαδημητρίου, κ. Γ. Παπαδόπουλου και κ. Χ. Καλού, Πρόεδροι: Ελληνο-Αιγυπτιατιακών  Συλλόγων & Τοπικών Συλλόγων, η Φιλαρμονική του Δήμου ως και πλήθος συγγενών μετά φίλων.