Έχε το νου σου στο παιδί από την “ΕΛ.Ε.Π.Ε.Μ.Π.Α.”

askitis-omilia1

Πραγματοποιήθηκε 23 Ιανουαρίου 2023 η προγραμματισμένη διαδραστική ομιλία που είχε οργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελέτης της Προσχολικής Αγωγής στο Δημαρχείο Κηφισιάς με θέμα:

“Έχε το νου σου στο παιδί”

Πότε και πως αρχίζει η σεξουαλική Αγωγή στο νήπιο και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της “ΕΛ.Ε.Π.Ε.Μ.Π.Α.” το οποίο μετά τις εισηγήσεις των εισηγητών, απηύθυνε πλήθος ερωτήσεων παίρνοντας υπεύθυνες σύγχρονες απαντήσεις και οδηγίες από τους εκλεκτούς ομιλητές.

stathopoylow-akitis1
Γιώργος Σταθόπουλος, Θάνος Ασκητής και Χρυσούλα Μαυράκη

Ο καθηγητής Dr Θάνος Ασκητής αναφέρθηκε για τις ηλικίες 6 με 16 ετών παραθέτοντας πολλά στατιστικά στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας στην οποία προεδρεύει καθώς και με παραδείγματα από την εμπειρία του στην Κύπρο όπου διδάσκει στον τομέα Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η κυρία Χρυσούλα Μαυράκη έκανε αναφορά στις προσχολικές ηλικίες 0 έως 6 χρονών και έδωσε πολλές συμβουλές για το πως και πότε πρέπει να ξεκινά η σεξουαλική αγωγή στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και στο βρεφονηπιακό σταθμό και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν από την άγνοια των γονιών και τααθώα αγγίγματα τωννηπίων από το συγγενικό περιβάλλον.

 

Η μοναδική αυτή εκδήλωση η οποία είχε οριστεί να διαρκέσει 2 ώρες τελικά διήρκεσε 3,5 ώρες από τα ερωτήματα των καλεσμένων που παρέμειναν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση.

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι ένας από τους πολλούς που έδειξε ο καθηγητής Dr Θάνος Ασκητής και δείχνει ποια ηλικιακή περίοδος θεωρείται πιο ευάλωτη για τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω από την σεξουαλικότηταενώ το δεύτερος πίνακας είναι η ταυτότητα της έρευνας.statitika ereynastatistika-sexoualikotita