Το έθιμο της …βασιλόπιτας

papades-kefalonites11

Πολλοί είναι οι σύλλογοι που τηρώντας το έθιμο της Βασιλόπιτας, τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου έκοψαν την βασιλόπιτά τους.


Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας έκοψε την βασιλόπιτά του στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κηφισιάς υπό τις ευλογίες του πατέρα Νικόλαου Χαρτουλιάρη, το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου. thomakos-politeia1Η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Λάουρα Αλιπράντη έκανε σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και στάθηκε με συγκίνηση στην απώλεια της προέδρου Μίνας Παντελίδη η οποία απεβίωσε πέρυσι το καλοκαίρι.

keramews-politeia
Η Νίκη Κεραμέως με μέλη του Φιλοπρόδου Συλόγου της Πολιτείας

Παρούσα και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η οποία είπε πως το Υπουργείο εξετάζει ένα καινούργιο μέτρο για την καταπολέμιση του εκφοβισμού στα σχολεία. Παρών φυσικά και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος μίλησε για την άψογη συνεργασία του Δήμου με τον Φιλοπρόοδο. Το παρών έδωσε επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, με επικεφαλής την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου. tzoanna1

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την βιολονίστα Τζοάννα Γαϊτάνη που εμφανίστηκε στη σκηνή με την μικρή της κόρη στα κρουστά.

 

 


Την ίδια ώρα στο Άστυ Αιγυπτιωτών ο Συνεταιρισμός πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και απολογισμός και στη συνέχεια έγινε η κοπή της βασιλόπιτας. Η μικρή γιορτή έγινε φυσικά στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα του Άστεως.

mastrakas-pita

Την βασιλόπιτα έκοψε ο πατέρας Χαράλαμπος από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς. Στη συνέχεια έγινε επίδοση τιμητικών διακρίσεων στον σπουδαστή Γεώργιο-Αλέξανδρο Γαδ και στην αθλήτρια “JUDO” Ευδοκία Χριστοπούλου.oikonomidis-pita1

 

Οικοδεσπότης φυσικά ο πρόεδρος Μάρκος Μάστρακας και τυχεροί που πήραν φέτος το φλουρί(προσφερθέντων αφιλοκερδώς από το Κατάστημα ΝΑΝΑ Κηφισιάς)  ο επίτιμος πρόεδρος του Άστεως Γιώργος Οικονομίδης αλλά και ο νομικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού κ. Σ. Καράμπελας.

 


Το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κηφισιωτών με την τιμητική βράβευση των προέδρων  των δύο νοσοκομείων που βρίσκονται στην πόλη μας, ΓΟΝΚ οι Άγιοι  Ανάργυροι και του  ΓΝΑ ΚΑΤ.

keramews-katsimpas1
Ο Θεόδωρος Τσουρούλας πέρνει διάκριση από την Νίκη Κερμέως και τον Γιώργο Κατσίμπα
kypraioy-thomakos1
Ο Γιώργος Θωμάκος βραβεύει τον πρόεδρο του ΓΟΚ Ιωάννη Ηλιόπουλο ΚΑΤ

Στο πρόσωπο των δύο διοικητών Θεόδωρο Τσουρούλα και Ιωάννη Ηλιόπουλο, η Βάσω Τσαλαβούτα ανέφερε πως  βραβεύεται το ιατρικό και νοσηλευτικό των δύο νοσοκομείων για την προσφορά τους στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Παρόντες η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, xiwtakis-pita1xypolytas1

ο πρώην Δήμαρχος και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης πολλοί σύμβουλοι αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς.  Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο Φίλιππος Χίου και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο άλτο σαξόφωνο.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το απόγευμα έκοψε την βασιλόπιτά του η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων. kekatos-ds1Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Κεφαλονίας, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης  Διονύσης Κεκάτος  παρουσίασε του προσκεκλημένους και  την εκδήλωση όπως πάντα με άφθονο χιούμορ.

 

thomakos-kefalonites1

Παρόντες ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, πολλοί σύμβουλοι και φυσικά ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπόντας τους Ιθακήσιους.

anagnvstatos-kefalonites1

 

 

 

 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την χορωδία και μαντολινάτα του Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών υπό την διεύθυνση του Παναγή Μπαρμάτη.