Φινάλε με βραβεύσεις στην 68η Ανθοκομική

Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα αισιοδοξίας για καλύτερο αύριο έκλεισε η φετινή Ανθοκομική Έκθεση, η 68η κατά σειρά, το βράδυ της 15ης Μαΐου με τις καθιερωμένες βραβεύσεις σε χορηγούς, συντελεστές αλλά και παραγωγούς.

thomakos-antenna1
Ο κ. Θωμάκος δίνει βραβείο στον χρυσό χορηγό επικοινωνίας διευθύνοντα σύμβουλο του όμιλου Αντέννα

Την παρουσίαση της βραδιάς λήξης έκανε η Βάσω Τσαλαβούτα πρόεδρος του Συλλόγου Κηφισιωτών, ο οποίος είχε στήσει και ένα υπέροχο περίπτερο με την Κηφισιώτικη αυλή, δίπλα ακριβώς από το κεντρικό περίπτερο της Έκθεσης.

kifisiwtes-periptero
Το περίπτερο των Κηφισιωτών φέτος είναι καταπλητικό και απεικονίζει παλαιά κηφισιωτική αυλή. Η πρόεδτος του συλλόγου Βάσω Τσαλαβούτα με τον Ηλία Γεωργαντά και τον Γιώργο Κατσίμπα, ο οποίος “εστησε” την αυλή με τα γερανοφόρα της επιχείρησής του

thomakos-lixi1Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος φανερά ευχαριστημένος από την διοργάνωση και την προσέλευση του κόσμου, συνεχάρη όλους τους συντελεστές, διοίκηση, εργαζόμενους για το ωραίο αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στην μεγάλη αναγνωσιμότητα της Έκθεσης σε όλη την Ελλάδα και γι αυτό αισθάνεται υπερήφανος.  Μίλησε για την κηπούπολη Κηφισιά, για την σημαντική της προσφορά στον τομέα της Ανθοκομίας, σύμφωνα και με τον υπουργό Γεωργίας κ. Γεωργαντά αλλά και για την ευεξία που αισθάνονται οι επισκέπτες μέσα στην ανθισμένη Έκθεση. Είπε για την διοργάνωση της Ανθοκομικής παρόλες τις  αντιξοότητες με τον κορονοϊό και πως κατάφερε να μην αναβληθεί ο θεσμός, κάτι που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν άλλες εκθέσεις του χώρου.

laxanas-lixiΟ πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς στον χαιρετισμό του ανέφερε την ανοδική πορεία της Ανθοκομικής από το 2005 και μετά, μνημονεύοντας τους προκατόχους του, τον Γιώργο Κομιανό, την Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, τον Γιάννη Παντελεάκη και τον Γιώργο Παπαδόπουλο αλλά και την όμορφη εμπειρία του από τις 20 μέρες της διοργάνωσης. Δεν παρέλειψε φυσικά να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του καθώς και τον Δήμαρχο για την βοήθεια ώστε να στηθεί η Έκθεση και να έχει αυτό το τόσος όμορφο και δυναμικό αποτέλεσμα. karagiannakis1

Ο αντιπρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, Βασίλης Καραγιαννάκης, ανηψιός του Περικλή Καραγιαννάκη, ενός από τους στηλοβάτες για την αναγέννηση της Ανθοκομικής Έκθεσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό για την πόλη μας.

 

filarmoniki1Η τελετή λήξης πλαισιώθηκε από την Φιλαρμονική μας με μαέστρο τον Φίλιππο Χίου ενώ δόθηκαν βραβεία στους χορηγούς της Έκθεσης αλλά και στους παραγωγούς με τα καλύτερα περίπτερα.

 

Τις προηγούμενες μέρες η Ανθοκομική πραγματοποιηθήκαν πολλές και ποικίλες  εκδηλώσεις με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος έχει αγκαλιάσει τον θεσμό.

papaiwannou1Την Τετάρτη 11 Μαΐου διοργάνωσε ομιλία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηφισιωτών με θέμα τους κήπους από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ομιλήτρια η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαρία Παπαϊωάννου, ενώ τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Τσαλαβούτα.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου εγκαινιάστηκε η Έκθεση Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Κηφισιάς, η οποία κράτησε μέχρι και την λήξη της Ανθοκομικής.iek-fvto1

Το απόγευμα στήθηκε μεγάλη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς της Ουκρανίας από τον σύλλογο Φιλίας  Βορυσθένης. Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα παιδιά είτε από προσφυγικές δομές είτε από μετανάστες Ουκρανούς που ζουν με την οικογένειά τους στην Ελλάδα, παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι, παραδοσιακό αλλά και σύγχρονο χορό από την χώρα τους. oukrania-xoros1oukrania-xali1oukrania-paidia1

 

 

 

 

 

Η μέρα έκλεισε με μουσική από το μουσικό τμήμα του ΙΕΚ Κηφισιάς.iek-moysiki1

Όλες αυτές τις ημέρες γινόντουσαν παράλληλες δράσεις για παιδιά των βρεφονηπιακών Σταθμών της πόλης αλλά και μαθητών μεγαλύτερων τάξεων και ηλικιών. salsa1tango1

Μία γιορταστική ατμόσφαιρα με πολλές δράσεις για όλες τις ηλικίες και κυρίως το βασικότερο μέσα στον επίγειο παράδεισο του Άλσους Κηφισιάς, την καλύτερη εποχή του χρόνου, την Άνοιξη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Χρήστος Λαχανάς μία ακόμη Ανθοκομική τελείωσε, αλλά αμέσως ξεκινάνε οι προετοιμασίες για την 69η Ανθοκομική γιατί όπως έκλεισε και τον λόγο του ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος  Ανθοκομική Κηφισιάς είναι για πάντα!.