Η ΑΕΝΚ  προσκαλεί τα παιδιά μας στο BASKET SUMMER CAMP

aenk-summer-camp1

–γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου Καθηγήτρια Ψυχολογίας

Παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2007 έως και το 2014, κορίτσια και αγόρια μπορούν να συμμετάσχουν και φέτος στο SUMMER CAMP ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, της ΑΕΝΚ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 27 Ιουνίου με δυνατότητα επέκτασης έως και την επόμενη εβδομάδα 15 Ιουλίου, από τις  08.30 έως και τις 11.30. Υπάρχουν και απογευματινές προπονήσεις. Οι προπονήσεις είναι τρίωρες καθημερινά σε έναν υπέροχο κλειστό χώρο με σωστό κλιματισμό στις Αδάμες.

Προπονητές και αθλητικοί παράγοντες συνεργάζονται, ώστε τα παιδιά μας να περάσουν δημιουργικά τις πρωινές τους ώρες χωρίς σχολείο και να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από το μπάσκετ. Στο βίντεο μας μιλούν και ιδρυτικά μέλη για τη σημασία της άθλησης γενικά και αναφέρονται και στα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα με το Ζηρίνειο και τις αρνητικές συνέπειες στον αθλητισμό αλλά και στον Δήμο μας.

Τα παιδιά επιλέγουν πότε θα σταματήσουν το πρόγραμμα λόγω διακοπών ή άλλων υποχρεώσεων των γονέων και παίρνουν μπλουζάκι ΑΕΝΚ αλλά και το κυριότερο, Τιμητικό Δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στο Summer Camp, γιορτάζοντας την ολοκλήρωση κάθε εβδομάδας ξεχωριστά με κεράσματα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Ψυχολογία, ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά μας να αποκτήσουν την ψυχολογία του Αθλητή:

  • Αγωνιζόμαστε πάντα μέχρι τέλους
  • Δεν παραιτούμαστε
  • Στόχος είναι η νίκη
  • Αλλά εκτιμούμε και καταλαβαίνουμε την αξία της συμμετοχής στον αγώνα
  • Προπονούμαστε πάντα για την επόμενη φορά που θα συμμετάσχουμε σε αγώνα για καλύτερα αποτελέσματα
  • Δίνεται έμφαση στην ομαδική συνεργασία και στην πειθαρχία
  • Αλλά ενισχύεται ταυτόχρονα και η καλλιέργεια της ηγετικής προσωπικότητας και η αυτοπεποίθηση του ατόμου.
  • Το σώμα εκκρίνει ορμόνες που ενεργοποιούν τα θετικά συναισθήματα στο άτομο.
  • Αυξάνει την Ψυχική και Σωματική Ανθεκτικότητα και φυσικά μας υπενθυμίζει την καταγωγή της ψυχολογίας που είναι η φιλοσοφία των αρχαίων προγόνων μας με το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
  • Το άτομο αναγνωρίζει την αξία του και τα επιτεύγματα του μέσω της συμμετοχής του σε αγώνες, αλλά και την αίσθηση του ανήκειν μέσω της ομάδας, δύο ανάγκες υψηλού επιπέδου στην Πυραμίδα αναγκών του Μaslow – οι ανάγκες του ανθρώπου που πρέπει να ικανοποιηθούν για να φτάσει το άτομο στο ανώτατο των δυνατοτήτων του, κάτι που σαν γονείς αλλά κυρίως σαν κοινωνία θα πρέπει να έχουμε ως ζητούμενο στην ανάπτυξη των παιδιών μας για να αναπτυχθεί ένας υγιής κοινωνικός ιστός.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται και μπορείτε ακόμη να συμμετάσχετε, καλή πρόπόνηση!