Η Γιορτή της Παναγίτσας σημείο αναφοράς για την Κηφισιά

perifora-panagitsa

Η Φιλαρμονική μας συνόδευσε την εικόνα της Παναγίτσας στην περιφορά της στο κέντρο της Κηφισιάς και ήταν πολλοί, όχι αρκετοί όπως άλλες χρονιές, οι συμπολίτες μας που ακολουθούσαν την πομπή, το βράδυ της 22ας Αυγούστου.papangitsa

Μπορεί να φταίει ο καιρός που από νωρίς είχε ρίξει μια καλοκαιρινή μπόρα με μεγάλη ένταση ή το ότι αρκετοί δεν έχουν επιστέψει ακόμη από τις διακοπές τους που για κάποιο λόγο άργησαν φέτος να πραγματοποιήσουν. Πάντως ενώ άλλες  χρονιές η γιορτή της Απόδοσης της Παναγιάς, τα γνωστά Εννιάμερα από την Κοίμησή της Θεοτόκου όπου είναι αφιερωμένο και το ιστορικό ξωκλήσσι στο κέντρο της Κηφισιάς,  αποτελεί ορόσημο τουλάχιστον για του Κηφισιώτες και σημείο συνάντησης για να πουν το πώς πέρασαν στις διακοπές τους, φαίνεται πως φέτος δεν λειτούργησε.

xiou-filarmoniki
Η Φιλαρμονική Κηφισιάς πάντα είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της πόλης μας. Ο μαέστρος Φίλιππος Χίου έχει αφιερωθεί στο να δείχνει όλο και καλύτερη εικόνα μάλιστα πολλά μουσικά έργα του παίζονται από την Φιλαρμονική μας στις επίσημες τελετές, όπως την περιφορά της Παναγίτσας

Μάλιστα κάποιοι έλεγαν πως οι μουσικοί της Φιλαρμονικής  με τον μαέστρο της Φίλιππο Χίου, μπορεί να είναι και περισσότεροι από τους πιστούς, κάτι που δεν ήταν φυσικά αληθινό αφού κόσμος υπήρχε και ακολούθησε την περιφορά της Εικόνας αλλά δεν ήταν όπως άλλοτε.

Μπορεί απλά και αυτό το έθιμο για ην ιστορία της Κηφισιάς απλά να ξεθώριασε όπως πολλά άλλα, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και αλλού.

kyrillos-me iereis
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κκ Κύριλλος πάντα ιερουγρεί στις μεγάλες θρησκευτικές της Κηφισιάς

Πάντως η Γιορτή της Παναγίτσας μας γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα, με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Μαραθώνος και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο να τελεί την αρχιερατική δοξολογία με την συνοδεία κληρικών της Μητρόπολης.

thomaos-perifora
Ο Γιώργος Θωμάκος με τη συζυγό υου Γεργία ακολουθούν την Εικόνα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολούθησε τον μεγάλο Εσπερινό και στη συνέχεια συνόδευσε με τους πιστούς την λιτανεία της Εικόνας της Παναγίτσας στους δρόμους της πόλης.  Εκτός από τον κ. Δήμαρχο με την σύζυγό του Γεωργία Παπαευθυμίου, την εικόνα συνόδευσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Διονυσιώτης, Δημήτρης Λιανός και Μαρία Σαλματάνη Κεφαλά, από τους λίγους συμβούλους που παρευρέθησαν στη Γιορτή του συμβόλου της Κηφισιάς, την Παναγίτσας.

dionysiwtis-ianos
Την περιφορά της εικόνας ακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλο Γιάννης Διονυσιώτης και Δημήτρης Λιανός

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι δεν είχε πραγματοποιηθεί η λιτανεία λόγω κορονοϊού και σίγουρα το έθιμο αυτό έλειψε από αρκετούς. Ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις και να ανταμώνουμε πάντα σε γιορτές και χαρούμενες στιγμές της πόλης μας.

Χρόνια Πολλά!