Η Παναγίτσα γιορτάζει με τιμή και δόξα

Στην Παναγίτσα θα προσέλθουν σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, όσοι δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές ή έχουν γυρίσει από αυτές για τη δεύτερη μεγάλη θρησκευτική αυγουστιάτικη γιορτή της πόλης. Ο ναός της Παναγίτσας στη Λεβίδου θα φωταγωγηθεί και θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας για τον εορτασμό της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τους πιστούς να ακολουθούν. Η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς θα δώσει και σήμερα το παρόν στην γιορτή της πόλης.

Φιλαρμονική
Η Φιλαρμονική μας όπως πάντα με τον μαέστρο της Φίλιππο Χίου συνόδευσαν την εικόνα (Φωτό αρχείου)

Πέρυσι δεν είχαμε λιτάνευση της εικόνας λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Θωμάκος λιτανεία
Ο Γιώργος Θωμάκος με τους αντιδημάρχους συνόδευσε την Παναγίτσα (φωτο αρχείου Κηφισιάς)

Σε προεκλογική τροχιά έχουμε ήδη μπει με τις εκλογές να πραγματοποιούνται του χρόνου τον Οκτώβριο και αναμένουμε να δούμε σήμερα πολλούς υποψήφιους δημάρχους αλλά και συμβούλους να κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή την κηφισιώτικη γιορτή.

Λίγα λόγια για τον ναό

Ο Ιερός Ναός της Απόδοσης της Θεοτόκου (Παναγίτσα) βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναγίτσας και Λεβίδου στην Κηφισιά. Το παρεκκλήσι οικοδομήθηκε το 1847, με τη συνδρομή των κατοίκων της Κηφισιάς.

Αποτελεί σύμβολο της πόλης από τότε που ήταν χωριό και μετά την Οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα (Τουρκοκρατία) και διαχρονικά οι πολίτες συμμετέχουν στην θρησκευτική αυγουστιάτικη εκδήλωση.