Ληστεία πρώην αντιδημάρχου στην Κηφισιά

panteleakis-symboulio

«Είμαστε καλά, ευτυχώς αυτοί που μπήκαν στο σπίτι μας δεν μας κτύπησαν και δεν βιαιοπράγησαν» μας είπε ο Γιάννης Παντελεάκης πρώην αντιδήμαρχος Κηφισιάς, όταν τον ρωτήσαμε το πρωί του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου για την επίθεση που δέχτηκαν σπίτι τους στην Πολιτεία, πριν λίγες μέρες, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου. «Ήταν ήρεμοι και προσπάθησαν να κάνουν και μας να μην ανησυχούμε και μας πρόσφεραν να πιούμε νερό.»

Ο Γιάννης ξύπνησε το βράδυ από θόρυβο και αντίκρυσε μπροστά του τέσσερις ληστές που τον ακινητοποίησαν στο δωμάτιό του. Σε λίγο ήρθε και ο ένας από τους τρεις αδελφούς που μένουν στο ίδιο σπίτι και τον ακινητοποίησαν και αυτόν. Ρώτησαν αν υπάρχει και άλλος στο σπίτι και ψάχνοντας βρήκαν και τον τρίτο και τον έφεραν στο δωμάτιο, καθώς επίσης και την οικιακή βοηθό. Τα τρία αδέλφια τους είπαν ότι είχαν μόνο κάποια μετρητά αλλά δεν τους ικανοποίησε η απάντηση και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Βρήκαν το χρηματοκιβώτιο και τους ζήτησαν να το ανοίξουν. Είδαν ότι δεν γινόταν αλλιώς και έτσι άρπαξαν τιμαλφή, πολλά από τα οποία ήταν οικογενειακά κειμήλια και έφυγαν. Τα τρια αδέλφια πήγαν στην Ασφάλεια Κηφισιάς και κατήγγειλαν τη ληστεία.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Το κυριότερο είναι η ακεραιότητα τους και τα υπόλοιπα έπονται. Αυτό μας είπε και ο Γιάννης Παντελεάκης ένας από τους πιο  αγαπητούς πολιτικούς που έχουν περάσει από τον Δήμο, με μεγάλο έργο και με τρομερές ευαισθησίες. Ο Γιάννης στην μεγάλη κρίση με το Ουκρανικό μεταναστευτικό κύμα, είχε σχεδόν υιοθετήσει κάποιες οικογένειες με τα παιδία τους και προσπάθησε να βρει λύσεις επιβίωσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Παντελεάκης είναι ο δεύτερος από τους δημοτικός μας άρχοντες που πέφτει θύμα ληστείας. Στις αρχές της πρώτης του θητείας είχε υποστεί το ίδιο ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με την οικογένειά του, στο σπίτι τους στην Κηφισιά.