Με δύο φλάουτα, μια κιθάρα και ένα πιάνο

flaoyta-kithara1
Ο Δημήτης Φωτόπουλος ,ο Daniel de Louca και ο Δημήτρης Παππάς στην κιθάρα

Ξεχωριστή μουσική βραδιά η Πέμπτη 27 Απριλίου, με δύο φλάουτα, μια κιθάρα και ένα πιάνο. Και αυτό γιατί ακούσαμε κομμάτια διασκευασμένα για αυτά ειδικά τα όργανα, πρωτότυπα, δίνοντας χώρο στην κλασική κιθάρα.

aithoysa-isa1Ο Σύλλογος των Φίλων της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής, ακόμη μια φορά κατάφερε να γεμίσει την φιλόξενη αίθουσα του ISA, στο Κεφαλάρι και ο φιλόμουσος κόσμος να ευχαριστηθεί μελωδία.

Υπήρξε φυσικά και μία πρωτοτυπία. Δύο κομμάτια που επιλέχτηκαν από το σχήμα παίχτηκαν για πρώτη φορά σε κοινό, το ένα μάλιστα ήταν διασκευασμένο ειδικά για φλάουτο και κιθάρα από τον Ιταλό συνθέτη A. Grande, ο οποίος ζει στη Νάπολη.

Επίσης τρία κομμάτια παίχτηκαν παρουσία των συνθετών τους, η οποίο βρισκόντουσαν στην αίθουσα, του Ε. Κοκκόρη, του Σ.Β. Μπάφη και του Μ. Κανά.

frantsesko-kalos1
Ο Φραντσέσκο Βιανέλλο και ο Χρήστος Καλός

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φραντσέσκο Βιανέλλο, παρουσίασε του μουσικούς αλλά και τον αντιπρόεδρο του Βικέλα, Χρήστο Καλό, ο οποίος είπε για την προσπάθεια του Δήμου να δώσει ώθηση στο καινούργιο τμήμα που έχει ιδρύσει το ΝΠΔΔ, αυτό της εκμάθησης κλασικής κιθάρας, χωρίς να ανταγωνίζεται τα Ωδεία της πόλης, αλλά σε συνεργασία μαζί τους, ώστε να γίνει κάτι όμορφο στον κόσμο της μουσικής. Αυτό δείχνει άλλωστε και η συμμετοχή στο κουαρτέτο του δάσκαλου κιθάρας του Δημήτρη Παππά.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν όπως είπε ο Φραντσέσκο δεν είχαν ξανασυνεργαστεί μεταξύ τους αλλά ο καθένας στον χώρο του είναι ξεχωριστός και ενώθηκαν για την συναυλία.

fanis-kalos1
Ο οικονομικός διευθυντής του ISA Φάνης Μαλακόντας και ο αντιπρόεδρος του Βικέλα Χρήστος Καλός

Όπως είπαμε στην κλασική κιθάρα ήταν ο Δημήτρης Παππάς, στα φλάουτα ο Danilo De Luca και ο Δημήτρης Φωτόπουλος και στο πιάνο ο Χρήστος Καραβασίλης.