Με μια ματιά η Κηφισιά τις επόμενες ημέρες

γΟΥΛΑΝΔΡΉ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΊΟ-ΕΡΓΑ

Μόνο για τη Δευτέρα 6 Απριλίου θα παραμείνει κλειστή η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της οδού Αγ. Σαράντα,  έως την οδό Ανδρούτσου,   λόγω εκτέλεσης  προγραμματισμένων εργασιών κατασκευής αγωγού ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.

  • Τη φύση στο σπίτι φέρνει το #Mουσείο_Γουλανδρή για όσους τους έχει λείψει η μαγεία και η ομορφιά της, μένοντας σπίτι.

Έτσι λοιπόν μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του μουσείου, ανοίγουν εικονικά παράθυρα στους εκθεσιακούς χώρους.  Μπορείτε να θαυμάσετε την αίθουσα των θηλαστικών, να δείτε φωτογραφίες και βίντεο με πληροφορίες από το φυτικό και ζωικό βασίλειο, να παρακολουθήστε ομιλίες.

Εικονικά κοντά στη φύση μέχρι να ξαναβρεθούμε στην αγκαλιά της .

  • Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» έχοντας αναστείλει της δια ζώσης δράσεις του εξακολουθεί να στηρίζει με την επιστημονική ομάδα του και τη συνδρομή της τεχνολογίας, όποιον χρειάζεται τη βοήθειά του.

Έτσι λοιπόν παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email ή βιντεοκλήσης για θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις στην οικογένεια αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν την εξάρτηση από ουσίες ή συμπεριφορές των άλλων ενηλίκων μελών της οικογένειας ή των εφήβων. Αντίστοιχα παρέχεται υποστήριξη  σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε συνεργάτες.

Επίσης γίνεται  ενημέρωση για τις ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν άλλοι τοπικοί φορείς και παραπομπή των πολιτών σε αυτές ανάλογα των αιτημάτων.

Τρόπος επικοινωνίας  καθημερινά 9.00-15:00, στο τηλέφωνο 26108082673, στο email: info@pronoi.org.gr και στη σελίδα   https://www.facebook.com/@kentro.pronoi

 

 

  •  Ο Δήμος Κηφισιά ανακοινώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους δικαιούχους και τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τις εγγεγραμμένες οικογένειες της Κηφισιάς, περίπου 160 η διανομή τροφίμων γίνεται από την Πέμπτη 2 Απριλίου μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Στη Ν. Ερυθραία από την άλλη με δικαιούχους 180 οικογένειες έχει ανακοινωθεί ότι η διανομή θα γίνει μόνο  την Τρίτη 7 και την Πέμπτη 9 Απριλίου, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι. Ο συγκεκριμένος τρόπος διανομής μάλλον δεν συμβάλλει στη μη πρόκληση συνωστισμού.

 

  •    Βοήθεια στο σπίτι μπορούν να ζητήσουν οι πολίτες της Κηφισιάς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  menoumespiti.kifissia.gr. Ως απλή περιγράφεται η διαδικασία και είναι για όσους  έχουν και γνωρίζουν τον χειρισμό υπολογιστή. Συνήθως όμως όσοι χρειάζονται βοήθεια, δεν μπορούν ούτε να δημιουργήσουν κωδικό, ούτε να συμπληρώσουν την απαιτούμενη αίτηση.

Προσοχή όμως διότι πολλοί είναι οι επιτήδειοι που θα θελήσουν να σας βοηθήσουν στο σπίτι με φυσική παρουσία και αν δεν τους έχετε εσείς καλέσει και δεν τους γνωρίζετε μην ανοίξετε την πόρτα σας.

Ο ιστότοπος https://menoumespiti.kifissia.gr/  εξυπηρετεί μόνο ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και καλεί όσους δεν έχουν πρόβλημα να μην εγγράφονται.  Για γραφειοκρατικές διαδικασίες και αιτήσεις λειτουργούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δήμου Κηφισιάς.

 

  • Ο Δήμος Κηφισιάς θυμίζει ότι ο #Εθνικός- Οργανισμός- Δημόσιας -Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135.