Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του ΔΣ 28/9

dim-sym-8/9

-γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου

Το Δημοτικό συμβούλιο που αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και αποχής της μειοψηφίας την περασμένη εβδομάδα θα γίνει σήμερα με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γραμματείας του Συμβουλίου. Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε να μην γίνει αφορμή για αναβολή πάλι του Συμβουλίου.

Καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, παρά την προγραμματισμένη 19 η τακτική μεικτή
συνεδρίαση, δεν υπήρξε απαρτία (δεν συμμετείχε ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός
δημοτικών συμβούλων δηλαδή ώστε να διεξαχθεί η συνεδρίαση), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Κηφισιάς θα συνεδριάσουν αυτή την Τετάρτη 28.09.2022 και ώρα 19.30.
Θα πρέπει να αναφερθεί εδώ – παρά του ότι δεν είναι ο τυπικός λόγος αναβολής της
προηγούμενης συνεδρίασης – η επιστολή που εστάλει από τον Επικεφαλής δημοτικής
παράταξης κ. Νίκο Χιωτάκη, υπογεγραμμένη και από άλλα μέλη της αντιπολίτευσης
(δημοτικούς συμβούλους και Επικεφαλής παρατάξεων) η οποία ζητούσε την αναβολή της
συνεδρίασης λόγω προγραμματισμένης απουσίας του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου στο
Εξωτερικό, για συμμετοχή του Δήμου μας σε συνέδριο για τα περιβαλλοντολογικά και την ενέργεια. Τέλος στην επιστολή όπου διάβασε η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Λίλα Παπαδημητρίου στους διαδικτυακούς αλλά και δια ζώσης συμμετέχοντες, έγινε αναφορά και στο νέο κρατικό υπό σκέψη κανονισμό περί περιορισμού του χρόνου ομιλίας δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην αντιπολίτευση έως και την απαγόρευση αυτών στο δικαίωμα να «φέρνουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση» που ονομάζεται «συζήτηση προ ημερησίας διάταξης».
Τα σημερινά θέματα είναι (συμπεριλαμβανομένων της προηγούμενης αναβληθείσας
συνεδρίασης είναι:
Α. Επικύρωση Πρακτικών της 18ης τακτικής συνεδρίασης στις 31-08-2022.
Β. Ενηµέρωση ∆ηµοτικού Συµβουλίου
Γ. Συζήτηση προ ηµερησίας διάταξης, συνολική διάρκεια συζήτησης 60’
∆. Έκτακτα θέµατα
Ε. Τακτικά θέµατα

  1. Έγκριση διαδικασίας και κριτηρίων καταβολής βοηθήματος οικονομικά ευάλωτων κατοίκων Δήμου Κηφισιάς περιόδου Χριστουγέννων 2022.     ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Ζαπάντης.
  2. Αποδοχή παραίτησης και αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς».
  3. Χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης και λειτουργίας στον Παιδικό Σταθμό «ΣΟΦΙΑ ΓΚΙΚΑ», που στεγάζεται στην οδό Αγ. Τρύφωνος 61 στην Κηφισιά και στον «Β΄ Παιδικό Σταθμό Νέας Ερυθραίας», που στεγάζεται στην οδό Ηλία Βενέζη 8 στην Ν. Ερυθραία.    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αυλήτης.
  4. Επί της αναγκαιότητας επέκτασης Σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του Κοινωφελούς Σωματείου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΩΝ (ΧΑΝ Αθηνών)» και του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».     ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρέπης.
  5.  Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, αναψυκτηρίου χωρίς παρασκευαστήριο στο ακίνητο επί των οδών Κασσαβέτη, και Λεβίδου 1, Ο.Τ. 81, στη ΖΩΝΗ ΙΙ του παραδοσιακού τμήματος πόλης του Δήμου Κηφισιάς (πρώην κατ/μα Δωδώνη).     ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς.
  6. Γνωμοδότηση ως προς την όχληση ή μη, εμπορικού καταστήματος προσωπικών υπηρεσιών στο ακίνητο επί των οδών Ελαιών και Εχίνου 2, Ο.Τ. 552 στην Κηφισιά.    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς.
  7. Γνωμοδότηση ως προς την εφαρμογή της χρήσης «γραφεία» στο ακίνητο επί των οδών Διονύσου 2 & Παπαδιαμάντη 5, Ο.Τ. 77, στη ΖΩΝΗ ΙΙ του παραδοσιακού τμήματος πόλης του Δήμου Κηφισιάς.     ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Κουρμαδιάς.
  8. Επικαιροποίηση των υπ΄αρ. 190/2021 και 248/2021 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς και την αντικατάσταση αυτών στα Σχολικά Συμβούλια των 34 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.     ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. κ. Καραλή.
  9. Πρακτική άσκηση του σπουδαστή Κ.Δ. του Αντωνίου του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.     ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αυλήτης.