Πολλές αναγνώσεις η συνέντευξη του Δημάρχου

dionysiwths-kataggelia1

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Διονυσιώτης εκπροσωπώντας τη Δημοτική Παράταξη “+Εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας” με επικεφαλής το Νίκο Χιωτάκη, μας είπε κάποια βασικά σημεία στα οποία στάθηκε, μετά από τη συνέντευξη του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, η οποία δημοσιεύθηκε στην έντυπη Κηφισιά, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο κ. Διονυσιώτης μας είπε πως αυτή η συνέντευξη έχει πολλές αναγνώσεις. Μάλιστα πολλά από τα κακώς κείμενα τα αναφέρει σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση. 

Ξεκίνησε λοιπόν από προβλήματα της πόλης τα οποία δεν έχουν λυθεί από αυτή και την περασμένη Διοίκηση, αντίθετα έχουν οξυνθεί. 

Το πρώτο θέμα είναι αυτό του Κυκλοφοριακού. Η πρόταση που έχει είναι μετά από  συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς και ιδιοκτήτες της περιοχής να γίνει σταδιακή πεζοδρόμηση του Εμπορικού Κέντρου, κάποιες ώρες και μέρες της εβδομάδας. Παράλληλα σε συνεργασία πάλι με τον Εμπορικό Σύλλογο να γίνουν εκδηλώσεις για την τόνωση του εμπορικού κόσμου και όχι μόνο τόνωσης των καφέ και των μαγαζιών εστίασης. kifisias-botiliarisma

Η μία μέρα το μήνα να επεκταθεί και να καταγράψουμε  τα συμπεράσματα και φυσικά να υπάρξει δραστική επέμβαση για την απαγόρευση στάθμευσης στη Λ. Κηφισίας.

Οι Ασφαλτοστρώσεις να γίνουν σε όλη την πόλη και όχι μόνο σε σημεία βιτρίνας. Τα αυτοκίνητα για να περάσουν από ορισμένες περιοχές πρέπει να κάνουν ελιγμούς για να μην πάθουν ζημιές και άμα δεν γνωρίζεις την περιοχή είναι σίγουρο πως θα σπάσεις το αυτοκίνητό σου. Σαν συνδυασμός είχαμε καταθέσει πέρυσι τέτοιες περιπτώσεις αλλά δυστυχώς δεν τις είδαμε καταγεγραμμένες στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων.  

Η Καθαριότητα ήταν ένα άλλο θέμα που συζητήσαμε με τον Γιάννη Διονυσιώτη και μας είπε πως η κατάσταση της είναι στο χειρότερο επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Μηχανήματα αποκομιδής χαλασμένα, παροπλισμένα, άπλυτοι κάδοι. Απουσία μηχανικού καθαρισμού του Κέντρου χωρίς πλυστικά μηχανήματα για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων που από τα ζουμιά από τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κολλάνε και είναι μέσα στην λίγδα. 

Η Κηφισιά βρωμάει και το προσωπικό χρεώνεται την αδυναμία της Διοίκησης. mpenaki1acmpenaki1a

Για το Πράσινο μας είπε πως σε κεντρικούς άξονες που έχουν για κάποιο λόγο ξεραθεί τα δέντρα, είτε λόγω ποτίσματος είτε λόγω γήρατος των δέντρων αυτά δεν αντικαθίστανται. Έφερε ως παράδειγμα την Εμμανουήλ Μπενάκη που από την Π. Τσαλδάρη μέχρι την Στροφυλίου υπάρχουν τουλάχιστον 10 αδειανά παρτέρια δέντρων που έχουν κοπεί, γεράσει, πεθάνει. 

antidrasi-zhrineio1Φυσικά έπιασε και το θέμα του Ζηρινείου όπου ισχυρίστηκε πως ο Δήμαρχος με τους χειρισμούς που έκανε κατάφερε να διχάσει μια πόλη. Η ομάδα του ΑΟΚ παραπονιέται, οι Σύλλογοι του στίβου διαμαρτύρονται το ίδιο και οι κάτοικοι που θα χάσουν την ησυχία τους. Ελπίζει να δικαιωθεί και τελικά να έχουν άδικο αυτοί που αντέδρασαν στο σχέδιο αυτό.

Τέλος μίλησε για την Ασφάλεια  λέγοντας ότι είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Κηφισιάς. Οι κάτοικοι, οι διερχόμενοι, η νεολαία αισθάνεται ανασφαλής. Πρέπει ο Δήμος να πιέσει κάθε αρμόδια Αρχή ώστε να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Κηφισιάς το οποίο είναι αποδυναμωμένο από την συνεχή φύλαξη διαφόρων υψηλών προσώπων που κατοικούν στην πόλη μας. Αν υπάρχει σωστή διαχείριση της Δημοτικής Αστυνομίας με σύγχρονα μέσα αυτή θα ήταν πιό αποτελεσματική. 

Κλείνοντας είπε πως δεν γίνεται χρηστή διοίκηση όταν διογκώνονται οι συνεργασίες με εξωτερικούς εργολάβους και δεν αξιοποιείται με τα κατάλληλα εργαλεία και με τη σωστή συμπεριφορά  το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος.