«Μένουμε πάντα παιδιά» με τον Μάκη Τσίτα στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη

Ο βραβευμένος συγγραφέας Μάκης Τσίτας, προσκεκλημένος της ΑΚΟΣ, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 11.30 π.μ.  στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά), θα μας συστήσει τους ήρωες των βιβλίων του για παιδιά και θα εξηγήσει πώς οι χαρακτήρες τους διατηρούν άσβεστη και τη δική μας «παιδικότητα», την απροκατάληπτη ματιά μας και τη φιλοπερίεργη στάση μας απέναντι στη ζωή.

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας δράσεων της ΑΚΟΣ, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας που εστιάζει στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο προτάσσοντας την ανάγκη να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά» που θ’ αποτελέσει εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

makis-tsitasΟ Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr.

Έργα του στο θέατρο σκηνοθέτησαν οι Ρούλα Πατεράκη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Τατιάνα Λύγαρη (Το τρένο στο Ρουφ), Σοφία Καραγιάννη (Vault), Προμηθέας Αλιφερόπουλος (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), Έρση Βασιλικιώτη (Θέατρο των Καιρών), TaruMakela (SchildtFoundation, Φινλανδία), AlexandruMazgareanu (Θέατρο Nottara, Ρουμανία). Στίχους του μελοποίησαν οι Γιώργος Σταυριανός, Τάκης Σούκας, Τατιάνα Ζωγράφου. Διηγήματα και βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει εκδώσει 30 βιβλία για παιδιά και 5 για ενήλικες. Για το μυθιστόρημά του«Μάρτυς μου ο Θεός» έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 και τιμήθηκε από τους Δήμους Αθηναίων, Πέλλας, Έδεσσας, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το «Μάρτυς μου ο Θεός» κυκλοφορεί σε 12 ευρωπαϊκές γλώσσες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και τη δουλειά του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: makistsitas.com.