Μια γροθιά οι Αδάμες ενάντια στην καταστροφή του οικισμού

koino-adames1

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν διόδια στη Βαρυμπόμπη, όπως επίσης και τα όποια έργα στην περιοχή θα γίνουν ύστερα από διάσκεψη με τους τοπικούς φορείς και με τον Δήμο, ανήγγειλε ο βουλευτής της Β’  Αθήνας, Δημήτρης Καιρίδης, στην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογος «Κηφισσός» μαζί με τον Δήμο Κηφισιάς, το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου στο 3ο Λύκειο Αδαμών.  Αυτή η δήλωση αντί να καθησυχάσει τους συγκεντρωμένους απλά τους έκανε να δώσουν ραντεβού για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν οπισθοδρομήσει η Κυβέρνηση στις αποφάσεις της να καταστρέψει την περιοχή. Επερωτήσεις για το θέμα αλλά και προτάσεις πάση θυσία να μην γίνουν διόδια και έργα «ανάπλασης» στην περιοχή υποσχέθηκαν να καταθέσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελληνικής Λύσης που παραβρέθηκαν.proedreio-adames1

Παρά τα τεράστια επιδημιολογικά προβλήματα, η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια δίνοντας έτσι το στίγμα του ενδιαφέροντος για την υποβάθμιση της ζωής στην συνοικία αλλά και σε όλη την Κηφισιά και τα περίχωρα. Στην είσοδο πάντως υπήρξε έλεγχος ώστε να μην περάσει κάποιος που δεν είχε τα ανάλογα πιστοποιητικά. Στην αίθουσα σωστές αποστάσεις στις καρέκλες, οι οποίες σύντομα γέμισαν και ο κόσμος κάθισε υπομονετικά και στον προαύλιο χώρο παρά τον βροχερό καιρό.

Ο σύλλογος Κηφισσός δια του προέδρου του Χάρη Αποστόλου είχε την πρωτοκαθεδρία στην συγκέντρωση.apostoloy1

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο της Επιτροπής κατά των Διοδίων Αλέξη Μακρή, ο καθηγητής του ΕΜΠ Θάνος Βλαστός και ο τοπογράφος μηχανικός  Δημήτρης Ζαφειρούλης, ο οποίος έκανε και μελέτη για την αποφυγή της εισόδου της υπερτοπικής κυκλοφορίας μέσα στις Αδάμες αλλά στη Νέα Κηφισιά. Επίσης εκτός από τον Δημήτρη Καιρίδη, παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Ζαχαριάδης αλλά και ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενώ από την Περιφέρεια παρούσα ήταν η υπεύθυνη Αθλητισμού Μαργαρίτα Βάρσου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την συγκέντρωση θα ακολουθήσει σύντομα για το σημαντικό αυτό θέμα που θα απασχολήσει την περιοχή μας το επόμενο διάστημα.