Μια ξεχωριστή Συναυλία

synaylia

Ένα σπάνιο ακρόαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν oι φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της Κηφισιάς την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στα Εκπαιδευτήρια ISA (Αρτέμιδος 42 και Ξενίας).

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συναυλία με τους φλαουτίστες Ντανίλο ντε Λούκα και Δημήτρη Φωτόπουλο, τον κιθαρίστα Δημήτρη Παππά και τον πιανίστα Χρήστο Καραβασίλη που εκτός από υπέροχα έργα θα παρουσιάσουν και ιδιαίτερα ασυνήθιστες συμπράξεις και συνδυασμούς οργάνων.

Πράγματι, ενώ οι γοητευτικές συνευρέσεις του φλάουτου με την κιθάρα ή και το πιάνο είναι πάντα ελκυστικές και ενδιαφέρουσες ο μαγικός ήχος που παράγουν τα δύο φλάουτα μαζί με τα παραπάνω όργανα δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Τα υπέροχα έργα των εμπνευσμένων σύγχρονων Συνθετών του πρώτου μέρους (Antonio Grande, Ευάγγελου Κοκκόρη, Σπύρου Βίκτωρα Μπάφη, Σοφίας Μαυρογενίδου και Μπάμπη Κανά) παραχωρούν τη θέση τους στη Ρομαντική γραφή (Hector Berlioz, Francois Borne και Franz Doppler) ολοκληρώνοντας έτσι μία αξέχαστη Μουσική βραδιά.

Δημήτρης Φωτόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών φλάουτο και Ανώτερα θεωρητικά με τους Μ. Παλλάντιο και Κ. Νόνη (Ωδείο Ορφείο Αθηνών). Στην Γαλλία σπουδάζει κοντά στους A. Marion και I. Ribera και συμπράττει με σημαντικούς καλλιτέχνες, ορχήστρες και σχήματα Μουσικής Δωματίου. Στην Ελλάδα πραγματοποιεί πολυάριθμες εμφανίσεις συχνά ως σολίστ με μεγάλες ή μικρές ορχήστρες. Δισκογραφεί έργα Ελλήνων συνθετών και συμμετέχει σε πλήθος δισκογραφικές εκδόσεις. Συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ – σεμινάρια.

Ιδρυτικό μέλος και κορυφαίος φλαουτίστας της ορχήστρας «Εναρμόνια» και της «Οπερέτας» της Ε.Λ.Σ. Ιδρυτής του διεθνούς φεστιβάλ φλάουτου «Ημέρες Πλαγίαυλου / Flutemeeting». Ειδικευμένος στη Μουσική Δωματίου δίδαξε πολυάριθμα μικρά σύνολα καθώς και ορχήστρες δωματίου. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής της ΟΥΝΕΣΚΟ. Γράφει μουσική κυρίως για μικρά σύνολα.

Danilo De Luca

Γεννήθηκε στη Νάπολη. Σε ηλικία 10 ετών έγινε δεκτός κατευθείαν στο 4ο έτος σπουδών μουσικής στο ιστορικό Ωδείο Νάπολης και το 1997 αποφοίτησε με πρώτο βραβείο φλάουτου. Αρχίζει να συμμετέχει σε σύνολα δωματίου και συμφωνικές ορχήστρες. Το 2006 έλαβε το δεύτερο Master 2 στη Mουσικοθεραπεία για να προσφέρει τις γνώσεις του σε παιδιά με ειδικές δυσκολίες, όπως τον αυτισμό και το σύνδρομο Down. Το 2014 φεύγει για τη Γαλλία για να τελειοποιηθεί στο φλάουτο πίκολο με τον διάσημο καθηγητή Jean-Louis Beaumadier στο Εθνικό Ωδείο Μασσαλίας. Το 2016 έλαβε το πτυχίο με άριστα και διάκριση, και η επιτροπή με πρόεδρο τον Maxence Larrieu του απένειμε το Πρώτο Μεγάλο Βραβείο της πόλεως Μασσαλίας για το 2016. Το 2018 έλαβε το Κρατικό Δίπλωμα καθηγητή φλάουτου στο Ανώτατο Ινστιτούτο Τεχνών της Τουλούζ. Έκτοτε διδάσκει στο Conservatoire της Μασσαλίας. Σήμερα συνεργάζεται τακτικά ως σολίστ φλάουτου με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Τυνησίας.

Δημήτρης Παππάς

Ο Δημήτρης Παππάς γεννήθηκε το 1975. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα με τον Κώστα Γρηγορέα και ακολούθως με τους Hubert Kappel, Ιάκωβο Κολανιάν, Νίκο Παναγιωτίδη. Έχει συμπράξει με τη συμφωνική της ΕΡΤ και με το συγκρότημα GRAVITON σε δισκογραφία και συναυλίες. Ηχογράφησε τη μουσική του Γεράσιμου Τριανταφύλλου για τρεις θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε στο CD του TAR “Έλληνες κιθαρίστες ερμηνεύουν Έλληνες συνθέτες” με έργο του Γεράσιμου Τριανταφύλλου σε πρώτη εκτέλεση. Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες ηχογραφήσεις σολο κιθάρας. Απο το 2020 συνεργάζεται με τον φλαουτίστα Δημήτρη Φωτόπουλο σε συναυλίες και ηχογραφήσεις πρωτότυπων συνθέσεων για κιθάρα και φλάουτο. Είναι καθηγητής του τμήματος κλασικής κιθάρας του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Χρήστος Καραβασίλης

Ο Χρήστος Καραβασίλης γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Διπλώματος Πιάνου με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί, 1ο βραβείο και «χρυσό μετάλλιο» στην τάξη της Ι. Συγκελάκη. Το 2019 αποφοίτησε από τη Schola Cantorum στο Παρίσι με καθηγήτρια την Α. Λεϊμονή, λαμβάνοντας το diplôme supérieur με βαθμό «Très Bien». Έχει πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό 10.

Πραγματοποίησε εμφανίσεις ως Σολίστ πιάνου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου «Ι. Συγκελάκη» υπό τη διεύθυνση του Δ. Τουφεξή και Α. Συμεωνίδη. Επίσης, έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνιέτα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γ. Αραβίδη. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στο Athenaeum International Cultural Center, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Συμμετείχε σε θερινές ακαδημίες, όπως Mozarteum Summer Piano Academy στο Salzburg της Αυστρίας και Poros International Piano Academy