Ο Αχιλλέας Κουρέπης νέος πρόεδρος του ΔΣ

kourepis-axilleas

Επί 26 συμμετεχόντων Δημοτικών Συμβούλων στις Δημαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου του σώματος, ο Αχιλλέας Κουρέπης εκλέχτηκε με 23 ψήφους ενώ βρέθηκαν στην κάλπη και τρία λευκά.

Η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου έγινε το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου, ύστερα από πρόσκληση του προεδρεύοντος Βαγγέλη Αυλήτη. Αυτή η πρόσκληση έγινε μετά από την παραίτηση της Λίλας Παπαδημητρίου από την θεσμική θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουλίου. Να θυμίσουμε ότι η Λίλα Παπαδημητρίου παραιτήθηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε, λόγω της συμμετοχής της σε άλλον εκλογικό συνδυασμό.

thomakos-aylitis1Την πανηγυρική, όπως είθισται να ονομάζεται η συνεδρίαση ανάδειξης προέδρου, όπως ειπώθηκε δυναμίτισε ο  Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος όταν ισχυρίστηκε ότι για να αποδειχθεί το ήθος και ο πολιτισμός της απελθούσας προέδρου θα επιβεβαιωνόταν αν μαζί με την παραίτησή της παρέδιδε και την έδρα της συμβούλου στον συνδυασμό με την παραίτησή της.

Αυτό το α

lila-papadimitriou

ντέκρουσε τόσο η ίδια λέγοντας ότι αυτό το συζήτησε με ψηφοφόρους της και της απάντησαν πως την ψήφισαν να τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ίδια σαν προσωπικότητα. Το ίδιο ισχυρίστηκαν αλλά σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων που πήραν τον λόγο. Μάλιστα η Σάντυ Πατρινού, η οποία υπήρξε και η ίδια πρόεδρος και είχε παραιτηθεί στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία  είπε ότι θα ήταν θεμιτό κάτι τέτοιο αν υπήρχε κάποια συνέχεια από το παρελθόν, αναφέροντας ότι στην δική της περίπτωση δεν της είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο. Ούτε φυσικά και σε προηγούμενες παραιτήσεις συμβούλων όπως ο Χρήστος Καλός η ο Δημήτρης Λιανός να συμπληρώσουμε εμείς.kalpi-proedros

Γενικά όλοι οι σύμβουλοι εξήραν την προεδρική θητεία της Λίλας Παπαδημητρίου και την στήριξαν στην απόφασή της λέγοντας ότι ήταν μια τίμια απόφαση.

Ο Αχιλλέας Κουρέπης παραιτήθηκε από την θέση του αντιδημάρχου Εκάλης, θέση την οποία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος, αφού να θυμίσουμε δεν έχει και άλλες επιλογές, λόγω της μη ύπαρξης άλλου συμβούλου από την Εκάλη.

Ως πρόεδρος θα προεδρεύσει σε ελάχιστα συμβούλια αφού από αρχές Σεπτεμβρίου θα μπούμε στην προεκλογική περίοδο και θα γίνονται μόνο συνεδριάσεις με ειδικά θέματα τις εκλογές αλλά και μετά μέχρι την αλλαγή της νέας δημοτικής αρχής μόνο υπηρεσιακά θέματα θα συζητιούνται.