Αντίο στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

plateia-marianna

Θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριάρχησε τις τελευταίες ώρες με την ανακοίνωση του θανάτου της Μαριάννας Βαρινογιάννη, της μεγάλης αυτής Ελληνίδας.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε στενές σχέσεις με την Κηφισιά, αρωγός πάντα στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου μας με την συνεχή υποστήριξη στους άπορους. Η αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου είναι αυτή που έθεσε τις γέφυρες για αυτή την αρωγή καθώς επίσης και την ανταπόδοση του Δήμου να μετονομάσει μία πλατεία κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε πλατεία Αγάπης, επί δημαρχίας Νίκου Χιωτάκη. Ο ίδιος ανέβασε την ακόλουθη ανακοίνωση:

marianna-chiotakisΦτωχά τα λόγια για την παγκόσμια προσωπικότητα, την υπέροχη Ελληνίδα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Σύζυγος, πάντα δίπλα στον επιτυχημένο επιχειρηματία σύζυγό της, μητέρα πέντε παιδιών. Πρωτοπόρος της ιδιωτικής φιλανθρωπίας στην Ελλάδα. Πόσα παιδιά, πόσοι αδύναμοι, πόσοι άνθρωποι βοηθήθηκαν και ιάθηκαν από τις προσφορές και τα έργα της.
Μεγάλη τιμή για τη Κηφισιά η πλατεία «Ελπίδα-Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», δίπλα στο ΚΑΤ, που φτιάξαμε το 2014 και θα κρατάει τη μνήμη της ζωντανή για πάντα.

 

 

 

 

 

 

Η Νίνα με το που ανακοινώθηκε η απώλεια της μεγάλης αυτής Κυρίας έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ , ΠΟΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΠΟΣΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ , ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….Σ ΑΓΑΠΩ

vlaxou-marianna.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας. Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, και απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά: τον Γιάννη (1962), τη Χριστιάνα (1964), τον Γιώργο (1967), τον Νίκο (1974) και τη Βαρδιάννα (1976).

Ήταν Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από το 1999, ήταν Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Δραστηριοποιούταν επίσης ως: Μέλος Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, του Διεθνούς Κέντρου για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά (ICMEC), του Ιδρύματος Mentor κατά των ναρκωτικών, Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος «Φως της Αφρικής» με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου των «Special Olympics Europe-Eurasia», κ.ά.