Ο Αντώνης Σύκαρης “ανέβηκε” στα ουράνια

sykaris1

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η είδηση για το θάνατο του Αντώνη Σύκαρη, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ορειβάτες, ο οποίος είχε μόλις πατήσει την κορυφή στο βουνό Νταουλακίρι των Ιμαλαΐων σε υψόμετρο 8.167 μέτρων. Ο Σύκαρης κατέβαινε στο camp 3 για να πάρει δυνάμεις αλλά σε υψόμετρο 7.400 μ. έπαθε ανακοπή, λόγω της κούρασης και της έλλειψης οξυγόνου. Η τελευταία του επικοινωνία με τους δικούς του ήταν στην κορυφή όπου αφιέρωσε το επίτευγμά του σε δύο ορειβάτες που είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στα Ιμαλαϊά, τον Νίκο Παπανδρέου και τον Μπάμπη Τσουπρά. Επίσης, αφιέρωσε στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο, ο οποίος είχε βρει τραγικό θάνατο στα Τζουμέρκα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

« Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.

Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο «πα» είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!

Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!».

Στο κινηματογραφικό αφιέρωμα που είχε κάνει η Κηφισιά πέρυσι το καλοκαίρι στο άλσος της Κηφισιάς, είχε παρουσιάσει ένα ντοκυμαντέρ του Σύκαρη από άλλη μιά κορυφή των Ιμαλαΐων που είχε κατακτήσει.

Η εφημερίδα μας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς και του φίλους του Αντώνη Σύκαρη από την Κηφισιά, που όπως γράφει και ο πρώην κοινοτικός σύμβουλος και ορειβάτης Χρήστος Μαντάς ήταν πάντα εκεί, ένας αληθινός μέντορας που ήταν πάντα ανοικτός και διαθέσιμος να τους μιλήσει και να τους συμβουλέψει.

O Δήμος Διονύσου, στον οποίο κατοικούσε ο Αντώνης Σύκαρης με την οικογένεια του έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απώλεια του κορυφαίου ορειβάτη:

sykaris-dionysos

“Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια ενός διακεκριμένου δημότη μας, του κορυφαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ορειβατική αποστολή στο πλαίσιο της κατάβασής του από κορυφή 7.400 μέτρων.

Ο συμπολίτης μας Αντώνης Συκάρης υπήρξε έμπειρος ορειβάτης με δεκάδες διεθνείς αποστολές, γνωστός επιχειρηματίας και άριστος οικογενειάρχης.

Το Δεκέμβριο του 2020 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης είχε παραδώσει στον Αντώνη Συκάρη τη σημαία του Δήμου, για να την μεταφέρει στο μακρινό Πακιστάν και να την υψώσει σε μία από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, υπόσχεση την οποία πραγματοποίησε.

Η ξαφνική απώλεια του Αντώνη Συκάρη κάνει την οικογένεια του Δήμου Διονύσου φτωχότερη. Ωστόσο θα παραμείνει πάντα ζωντανό το όραμα και η πίστη του στην ανθρώπινη θέληση και την υπέρβαση του ίδιου μας του εαυτού, που μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία ή εμπόδιο κάνοντας εφικτό κάθε φιλόδοξο εγχείρημα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγής Λουκάτος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.”