Οι «Φίλοι της Ορχήστρας» στο διαδίκτυο

love1a

Η  καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά με την βοήθεια γειτονικού μας Δήμου. Αυτό δεν αναιρεί τη δράση του συλλόγου ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να κάνει μουσικές κυρίως δράσεις. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα. Έτσι τις γιορτές εκτός από την περίφημη συναυλία «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» παρουσίασαν και μια χορογραφική σουίτα .

Ο Σύλλογος για να παρουσιάσει αυτή τη σουίτα ετοίμασε μια συνοδευτική ανοικτή επιστολή, η οποία αναφέρει:

«Όπως έλεγε και ο ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν “Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Λειτουργεί μόνο εάν είναι ανοικτό”. Εμπνεόμενοι από την πιο πάνω ρήση σκεφθήκαμε ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, ο μόνος τρόπος να αποκαταστήσουμε -έστω και μερικά- την μουσική επικοινωνία κοινού και καλλιτεχνών, θα ήταν η συνεργασία μας με άλλους φορείς, που και εκείνοι αναζητούν τρόπους να κρατήσουν την τέχνη ζωντανή.

Έτσι προέκυψε εφέτος η συνεργασία μας με το Δημοτικό Ωδείο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, κ. Νέστορα Ταίηλορ. Μετά την λαμπερή διαδικτυακή παρουσίαση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας Α ΜΕRRY  LITLLE CHRISTMAS, ακολουθεί η χορογραφική σουίτα  LOVE LETTERS, σε μουσική Sergei Rachmaninoff.

Πρόκειται για την χορογραφική παρουσίαση τεσσάρων τραγουδιών του μεγάλου Ρώσου δημιουργού ερμηνευμένα εξαιρετικά από την ηψίφωνο  Lyudmilla Bondarenko, με την Τζούλη Καράλη στο πιάνο.

Χορεύουν οι απόφοιτοι της Σχολής Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Ελένη Μυριαγκού και Απόστολος Κουσίνας.

Ποιητική μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαλέξης.

 

Οι συντελεστές της διοργάνωσεις για αυτή τη χορευτική σουίτα ήταν οι εξής:

loveletters

Ας επικεντρωθούμε τώρα στις φετινές Εαρινές Μελωδίες στην Κηφισιά, αναζητώντας νέες συνεργασίες. Πέρσι η πανδημία μας βρήκε απροετοίμαστους. Σιγά σιγά ξαναβρήκαμε το δρόμο μας. Εντοπίσαμε τις αδυναμίες μας, προσπαθήσαμε να τις ξεπεράσουμε, ακόμη και με λάθη. Όμως αν δεν δοκιμάσεις, λύση δεν βρίσκεις.»