Εκπτώσεις με κλειστά μαγαζιά

ekptwseis1

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στις 11 Ιανουαρίου και ο εμπορικός κόσμος αντί να χαίρεται …κλαίει.

Η εορταστική περίοδος, αυτή που ουσιαστικά ξελασπώνει τα χρέη της χρονιάς, πήγε από το κακό στο χειρότερο με μέτρα ημίμετρα. Η επιτυχία του click away ήταν τεράστια, τόση που υπολογίζεται ότι έφτασε στο μόλις 20% των περσινών πωλήσεων. Έρχεται τώρα εν μέσω καραντίνας με τα μαγαζιά κλειστά, η εποχή των εκπτώσεων για να αποτελειώσει το λιανεμπόριο. Υπάρχει η φήμη ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να ανοίξουν τα μαγαζιά και να πωλούν μέσα στο κατάστημα αλλά με ραντεβού, άλλη μια πρωτοτυπία, που δεν ξέρουμε αν έχει την αποδοχή του κόσμου. Σίγουρα για τους έμπορους δεν θα έχει και πολύ μεγάλη διαφορά αφού και να ανοίξουν τα μαγαζιά η κίνηση είναι τόσο υποτονική,  που σίγουρα δεν θα υπάρξει συνωστισμός.

Όπως και να έχει καλό είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Κηφισιάς αναφέρει σε ανάρτησή του ότι τα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεως που φτάνουν έως και το 70% και καλό είναι οι καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα της περιοχής μας, πράγμα που είναι και πιο φυσικό όσον αφορά την παράδοση των εμπορευμάτων. Αυτό μας είπε και η Κορίνα από το βιβλιοπωλείο Σπόρος, ότι εξυπηρετούν πελάτες της περιοχής με ίδια μέσα ώστε να υπάρχει και πιο σύντομη παράδοση των εμπορευμάτων.sporos1

Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε ένα καινούργιο πρόγραμμα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή e-shop, στο οποίο πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να συμμετάσχουν. Αυτό δείχνει και την εξέλιξη του κλάδου του εμπορίου από την τοπική αγορά στην υπερτοπική αλλά και την καταστροφή των εμπορικών δρόμων και εμπορικών κέντρων, οι οποίοι είναι και πιο ακριβοί σε ενοίκιο και προβολή. Γιατί να συνεχίσει ένα κατάστημα τη λειτουργία του στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς αφού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά από έναν παράδρομο σε οποιοδήποτε σημείο κάποιας υποβαθμισμένης περιοχής; Σίγουρα η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει μετά την επιστροφή στην όποια κανονικότητα θα είναι τελείως διαφορετική από πολλές απόψεις και σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα.

emporiko1
Στο Εμπορικό Κέντρο μόνο το φαρμακείο και η τράπεζα είναι ανοικτά