Olon  Gramma   στο artworx

xeila
 Επιμέλεια Μάρθα Φωτοπούλου
Να θυμίσω, το artworx της Μαρίας Ξανθάκου και της κόρης της Ιζαμπέλας Φρανσές είναι ένας νέος χώρος τέχνης στη Κηφισιά που έχει ζωή μόλις 5 μηνών, αλλά πέντε μήνες έντονης εικαστικής παρουσίας στη πόλη μας.
Ετσι λοιπόν, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στο artworx (Koλοκοτρώνη 1 Κηφισιά, στον 1ο όροφο,τηλ. 210 6236721, θα εγκαινιαστεί η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ανδρονίκης Χειλά με τίτλο “Olon Gramma”. ” Τα ολογράμματα είναι δισδιάστατα αντικείμενα-επιφάνειες που μοιάζουν να έχουν “παγιδεύσει” μέσα τους τρισδιάστατες εικόνες”, οπως αναφέρει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς και συνεχίζει”. Σε αντίθεση με τη φωτογραφία, στην οποία η αποτυπωμένη εικόνα είναι “επίπεδη”, δεν έχει προοπτική, σε ένα ολόγραμμα μπορούμε να δούμε, υπό κατάλληλη γωνία, πως μοιάζει το αντικείμενο στις τρεις διαστάσεις.  Αυτό μοιάζει να είναι ο στόχος της ζωγράφου: στο στιλπνό τετράγωνο του μουσαμά αποζητά την πέμπτη του πλευρά, τη ριζικώς άλλη προοπτική…..”
Η έκθεση της Ανδρονίκης Χειλά θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.
Η Ανδρονίκη Χειλά σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθηνών, έχει εκθέσει τη δουλειά της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα.