Πρώτος ξανά και στην Κηφισιά ο Στέφανος Κασσελάκης

ekloges kalpi-syriza1

Ο κόσμος της Κηφισιάς συμμετείχε και πάλι στις εκλογές για την ανάδειξη  προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 730 να προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν έναντι 798 την προηγούμενη Κυριακή. Οι εκλογές πραγματοιήθηκαν στη βίλα Κώστα στη Ν. Ερυθραία, όπου κόσμος στεκόταν σε πηγαδάκια στην αυλή της βίλας, προσπαθώντας να προβλέψει το αποτέλεσμα.

stefanos-kasselakis
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ευκαιρία και για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να πλησιάσουν εν δυνάμει ψηφοφόρους τους. Ο συνδυασμός της Αγγελικής Παπάζογλου « Κοινωνία Παρούσα» με την επικεφαλής αλλά και στελέχη ήταν από νωρίς στην είσοδο με προεκλογικό υλικό του συνδυασμού. Διακρίναμε επίσης και τον πρώην υπουργό και κηφισιώτη Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρακολούθησε την διαδικασία, μέχρι τέλους. papazogloy-ekloges1

Από τα 720 έγκυρα ψηφοδέλτια, 10 ήταν λευκά ή άκυρα, 392 ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη  (337 την προηγούμενη Κυριακή) εξασφαλίζοντάς του ποσοστό στην πόλη μας 54,4% και 328 την Έφη Αχτσιόγλου (264 την προηγούμενη Κυριακή) και δίνοντάς της ποσοστό 45,6%.

Μικρές διαφοροποιήσεις στην Κηφισιά από τα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο όπου στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στ. Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%. Η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.vila-kwsta-syriza1

Αμφίβολο αν η δυναμική που είχαν οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η ανάδειξη ως προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη θα επηρεάσει τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Φαίνεται πάντως ότι κάτι αλλάζει στην κεντρική πολιτική σκηνή.