ΠΕΡΙ ΦΘΟΝΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ …

nina-vlaxou1

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΣΠΑΣΙΑ _ΝΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (ΕΣΗΕΑ)

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Δ.ΣΧΕΣΕΩΝ-ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΗΣ και ΦΙΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Αντί προλόγου

Κατά τον Ισοκράτη,

«Στο φθόνο  ένα μόνο καλό υπάρχει …

Ότι είναι το μεγαλύτερο κακό σ ‘ εκείνους που τον έχουν»

 

Το παρόν κείμενο αφορά  τον… συντετριμμένο (;) λόγω διακρίσεων και βραβεύσεων του Δήμου Κηφισιάς, Σύμβουλο της απόλυτης μειοψηφίας και απρεπέστατο, ως προς τις διαδικτυακές του αναρτήσεις  κ.  Ιωάννη Καπάτσο, ο οποίος με διαρκείς ανακριβείς ψευδολογίες ου μην αλλά και υβριστικές του αναρτήσεις στην  μέσω FB ηλεκτρονική του σελίδα «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» που διατηρεί, αποτελώντας σχήμα οξύμωρο με την ερμηνεία της λέξης,  δίνει την ευκαιρία στους διαδικτυακούς ακολούθους του να υβρίζουν προφανώς παρασυρόμενοι από τον ίδιο, τη Δημοτική Αρχή, διαστρεβλώνοντας ότι  καλό ωραίο και αληθινό  πράττει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το ίδιο και σε ότι  αφορά  τους υπηρετούντες  αυτήν νυχθημερόν,  ανάμεσά στους  οποίους  και την ταπεινότητα μου.

Το διαδικτυακό Bulling  του διαχειριστή προς το άτομό μου αλλά και ως  προς τον θεσμικό μου ρόλο έχει ξεκινήσει από καιρό. Ενώ έφθασε στο ακραίο σημείο να υφαρπάζει    αναρτήσεις  από το προσωπικό μου προφίλ στο FB και να τις αναρτά λοιδορώντας τον τρόπο γραφής μου και χαρακτηρίζοντας με, εντελώς  αμόρφωτη !!!

blaxoy-stefanidhs1ΚΙ ΟΛΗ  αυτή η   κατάφωρη απρέπεια  μετά κειμενοκλοπής, όταν εδώ  και δεκαετίες δύο, από το  2000  είμαι κάτοχος του κορυφαίου δημοσιογραφικού βραβείου «ΜΠΟΤΣΗ»  το οποίο μου  απονεμήθηκε με τις υπογραφές  κορυφαίων  εκπροσώπων του τύπου, από τα χέρια του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ με την υποσημείωση  «Για τη νέα μορφή που  προσέδωσε στο κοινωνικό ρεπορτάζ  και για την ποιότητα των κειμένων της».

 

Επειδή ως δημόσιο πρόσωπο το έχω  ως αρχή να μην απαντώ σε τέτοιου είδους σχόλια  αυτό έπραξα τότε.

Ωστόσο   εδώ, τώρα τα πράγματα αλλάζουν, δεδομένου ότι οι ακόλουθοι του εν λόγω διαχειριστή, μου επιτίθενται από την ηλεκτρονική του σελίδα με ακατονόμαστους  χαρακτηρισμούς επειδή τόλμησα να πω εύγε στο Δήμο μας που  βραβεύτηκε για έργα ανάπλασης και προσβασιμότητας σε κάδους ΑΜΕΑ. Εννοείται ότι αναφέρθηκα στο δικό μου και μόνο σχόλιο δίχως καμιά πρόθεση να θίξω τον οποιονδήποτε, αλλά  η προκατάληψη, επικράτησε! Κι έφθασαν να  με θίγουν κατάφωρα ως στέλεχος  της Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετώ  με αφετηρία το 2006 από τις πρώτες θέσεις εκλογιμότητας, γεγονός που αν μη τι άλλο  αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης των δημοτών προς το πρόσωπό μου. Ακόμη, φτάσανε να με απαξιώνουν ως  εικόνα  σκιαγραφώντας με σαν ευτελή  φιγούρα φθαρμένη από το χρόνο…

Το αποκορύφωμα δε του  φθόνου  τους ( ; ) προς  ανθρώπους  που εργαζόμαστε άοκνα για το γενικό σύνολο,  αντί να αναρτούμε όπως η αδιαφανής «Διαφάνεια» σπασμένες μπανιέρας  ξεπουπουλιασμένους καναπέδες και δήθεν σάπια γεύματα συσσιτίου  για  διαπόμπευση του Δήμου μας, είναι οι απειλές!!!    ΜΑΛΙΣΤΑ!!! Αν με δει στο δρόμο κάποιoς   …ευγενής κατά τα λοιπά ακόλουθος του Ιωάννη Καπάτσου, διατείνεται  ότι θα με κράξει!!!    « Συντετριμμένος» ίσως  από την κατά αυτόν «απραξία» μου… Ή μάλλον  από   ανυπέρβλητα  συντετριμμένο θαυμασμό που τον  οδηγεί στα έσχατα  του απελπιστικού  φθόνου …

ΚΑΙ  εφόσον περί φθόνου   ο λόγος, αξίζει να  παραθέσω  σχετικά αποφθέγματα  προσωπικοτήτων  που σφράγισαν τον παγκόσμιο  ορίζοντα, μένοντας ιστορικά …αθάνατοι.

«Φθόνος ίσον συντετριμμένος θαυμασμός» ΣΕΡΕΝ ΚΙΡΚΕΓΚΟΡ

«Στην  Ελλάδα η Επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα» ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ

«Οι επιτυχίες με το φθόνο που προκαλούν διχάζουν» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

«Θερμόμετρο της επιτυχίας ο φθόνος των ανικάνων» ΣΑΛΒΑΤΟΡ ΝΤΑΛΙ

Αν το ‘Α’ ίσον επιτυχία  τότε ο μαθηματικός τύπος είναι

Α=ΧΥΖ

Χ=δουλειά

Υ =παιγνίδι

Ζ= ΣΙΩΠΗ

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

ΣΙΩΠΗ  …

Με γλαφυρότητα θέλω να πιστεύω και όχι γραφικότητα και ο νοών νοήτω…

Ασπασία-Νίνα Βλάχου