Περικοπή κονδυλίων από εργαζόμενους του Δήμου

ds1406

Κόντρα ξέσπασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου μεταξύ του Αντιδημάρχου Οικονομικών Βαγγέλη Αυλήτη και και του Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου  Γιώργου Δορμούση με αφορμή την περικοπή των κωδικών στην προτελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού.  Αυτοί οι κωδικοί αφορούν δαπάνες για την αποζημίωση των εργαζομένων λόγω παλαιότερων εκκρεμοτήτων στην  παροχή του γάλατος και των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

dormousis1Ο πρόεδρος των εργαζομένων επισήμανε πως καθυστερεί και η εκτέλεση του διαγωνισμού για την χορήγηση σε είδος των ΜΑΠ για τον τρέχον έτος, από τον οποίο έχει προκύψει ανάδοχος, ενώ υπογράμμισε  πως υπογράφηκε με μεγάλη  καθυστέρηση  η σύμβαση του δεύτερου τεχνικού ασφαλείας.aulitis1
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε  πως τα έσοδα δεν επιτρέπουν την επαναφορά των κωδικών στις επόμενες τουλάχιστον  δύο αναμορφώσεις, ενώ επισήμανε πως οι απολαβές των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα καλές. Αυτή η αναφορά βρήκε αντίθετο τον Πρόεδρο των εργαζομένων αφού όπως ανέφερε οι μισθολογικές δαπάνες για τον Δήμο  θα ήταν πολύ μεγαλύτερες εάν οι εργαζόμενοι λάμβαναν τις αναδρομικές τους διεκδικήσεις,, που είχαν πρωτοδίκως κερδίσει, και τους δύο  επιπλέον μισθούς ετησίως,  που έχουν περικοπεί από την περίοδο της οικονομικής  κρίσης.
Τέλος ο Πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνονται συμψηφισμοί όσον αφορά τις υποχρεωτικές παροχές προς τους εργαζομένους.