Περίπατος μυστηρίου στην Πλάκα

stoforos-plaka

«Μια ματωμένη παρτιτούρα. Ο ήχος του πιάνου που σβήνει. Ένας πυροβολισμός».  Η συνέχεια στον περίπατο μυστηρίου στην Πλάκα με ξεναγό, επικεφαλής ντετέκτιβ τον δημοσιογράφο συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου, Κώστα Στοφόρο και την Παραμυθοκουζίνα, την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ., με εκκίνηση το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα.

Οι νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι φίλοι των αστυνομικών ιστοριών, θα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τις κρυφές γωνιές της Πλάκας, να αναρωτηθούν για το ποιος τράβηξε τη σκανδάλη και αν ήταν αθώο το θύμα, τι συνέβη με τον δολοφόνο, καθώς και τι έγραψε στην έκθεσή του ένας αστυνομικός για την εγκληματικότητα στην Πλάκα. Συγχρόνως θα διαπιστώσουν πώς απεικόνισε την Πλάκα στο μυθιστόρημά του που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα ο γνωστός συγγραφέας Φίλιπ Κερρ, τι ενέπνευσε τον Πάνο Αμυρά, τι  γράφει ο Γιάννης Μαρής, αλλά και  ποιες ελληνικές και ξένες ταινίες διαδραματίζονται κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Θα έρθουν σε επαφή με εγκλήματα πραγματικά και μυθιστορηματικά σε έναν περίπατο με ατμόσφαιρα νουάρ που θα διαρκέσει μιάμιση ώρα,  γιατί κάθε γωνία κρύβει κι ένα μυστικό.

Το κόστος της ξενάγησης ανέρχεται σε 12 ευρώ το άτομο, ενώ για φοιτητές και κατόχους ανεργίας είναι 10 ευρώ το άτομο. Για παιδιά κάτω των 15 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα, το κόστος είναι 8 ευρώ.  Θα ακολουθήσουν  και άλλοι περίπατοι με ενδιαφέρουσα θεματολογία και υπάρχει έκπτωση για όσους ακολουθήσουν σε όλους τους περιπάτους. Ενδείκνυνται η χρήση άνετων παπουτσιών και απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Λόγω των κανόνων για περιορισμό της διασποράς του COVID-19, υπάρχει  περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων και για εξασφάλιση θέσης είναι απαραίτητη η προπληρωμή.

Πληροφορίες: 2103250341 info@ekedisy.gr και στο   https://paramithokouzina.blogspot.com/2021/06/mystery-walk-30-1900.html