Περίπλοκες αναδρομές

dystyxhma
φωτογραφία που από τόπο τροχαίου δυστυχήματο στη Μινεζόττα το 1984, με αποτύπωση του νεκρού 16χρονου οδηγού. Ευγενική χορηγία του Echo Bodine για την δημιουργία του εξωφύλου του Νάσου Κομιανού

Άσε ότι είναι να ‘ρθει, να ‘ρθει, αναφέρει με ήρεμη φωνή ο Νάσος Κομιανός, στην αρχή της ύπνωσης του πελάτη του. Και αυτό που έρχεται είναι πραγματικά συγκλονιστικό, σε καθηλώνει.

pareisfrhseisΟι «Σκιώδεις Παρεισφρήσεις» είναι το τρίτο βιβλίο του υπνοθεραπευτή και αναδρομέα θεραπευτή, Νάσου Κομιανού και στο οποίο περιγράφει τις εμπειρίες του όχι από άλλες ζωές που στο διάβα του κατάφερε να ανακαλύψει στον εσωτερικό κόσμο όσων κάθισαν στην καρέκλα του, αλλά το όντα που έχουν προσκολλήσει και «ταξιδεύουν» μαζί στο ταξίδι της ζωής τους. Καλά και κακά πνεύματα που σε κάποια συγκυρία πέρασαν κάποια στιγμή στο υποσυνείδητο του ασθενούς και ζουν παρασιτικά μαζί του, θα καταφέρει μερικά από αυτά με πολύ κόπο να τα εντοπίσει και «να τα στείλει στο φως».

Ο Νάσος Κομιανός δεν είναι φυσικά αυτός που ανακάλυψε τις παρεισφρήσεις. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα υπάρχει στην βιβλιογραφία τεράστιος κατάλογος με «δαιμόνια» που έχουν προσκολληθεί σε αρκετούς ανθρώπους, τα όποια ακόμη και η χριστιανική θρησκεία παραδέχεται αν και τα θεωρεί σχεδόν πάντα «διαβολικά». Σήμερα όμως η σύγχρονη και κυρίαρχη επιστημονική θεώρηση εσκεμμένα παραβλέπει το φαινόμενο της κατάληψης.

Σύμφωνα με το  λεξικό, το ρήμα ΠΑΡΕΙΣΦΡΕΩ σημαίνει: «Υπεισέρχομαι λάθρα ή εξ απροσεξίας. Κρυφή, δόλια ή κατά λάθος εισχώρηση ξένου πράγματος». Θα μπορούσαμε και να την αποκαλέσουμε παρείσδυση. Όπως θα δείτε και στα περιστατικά που παραθέτει ο έμπειρος αναδρομέας θεραπευτής από την πρακτική του, πολλές από τις διαταραχές και τις ασθένειες που πλήττουν τους συνανθρώπους μας δεν έχουν πάντα βιολογική ή ψυχολογική αιτιότητα. Ενδέχεται όμως να οφείλονται σε αδιανόητες πτυχές της άγνωστης, για τους περισσότερους από εμάς, πνευματικής πραγματικότητας, δηλαδή σε «ΨΥΧΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ!» αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.  

 Το βιβλίο το αφιερώνει ο Νάσος σε αυτές και αυτούς που έφυγαν νωρίς. Του αώρους, τους βιαιοθάνατους και τους αμύητους. Σ’ αυτούς που ακόμη περιφέρονται στις σκιές. Σ’ αυτές και αυτούς που άφησαν πίσω τους πονεμένους αγαπημένους και εκκρεμότητες.

nasos1 Ο Νάσος Κομιανός γεννήθηκε στη Κηφισιά το 1964. Το 1981 έφυγε στις ΗΠΑ όπου και ξεκίνησε να σπουδάζει Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Απογοητευμένος από τις (κατά την γνώμη του) ανελλιπείς προσεγγίσεις  της ψυχολογίας στράφηκε προς την Κοινωνιολογία για να βρει τις απαντήσεις που ζητούσε. Εις μάτην όμως.  Κατόπιν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Old Dominion University, στην Βιρτζίνια. Εγκατέλειψε τις μεταπτυχιακές μου σπουδές όταν λόγοι ανωτέρας βίας τον έφεραν πάλι στην πατρίδα μας το 1986. Το ενδιαφέρον του όμως για την ψυχολογία του βάθους καθώς και το πάθος του για την ύπνωση δεν σίγασαν ποτέ. Μετά από πολλές αποκλίσεις και  μεγάλες ανατροπές εν τέλει βρήκε τον δρόμο του και επί μία δεκαετία εξάσκουσε το επάγγελμα του υπνοθεραπευτή στην Κέρκυρα. Είναι πιστοποιημένος υπνοθεραπευτής και πιστοποιημένος αναδρομέας θεραπευτής. Είναι μέλος της National Guild of Hypnotists, του International Board for Regression Therapy και της Παγκόσμιας Ένωσης Αναδρομέων Θεραπευτών (EARTh) www.earth-association.org, της οποίας διετέλεσε τέσσερα χρόνια ώς αντιπρόεδρος και δύο χρόνια ως πρόεδρος. Επίσης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μελετών των Επιθανάτιων Εμπειριών IANDS.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Journal of  Regression Therapy, καθώς και στο περιοδικό ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Έχει κάνει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει καθιερώσει καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους και είναι συγγραφέας δύο βιβλίων.  Από το 2017 ξανάνοιξε γραφείο στην Κηφισιά κάτω από το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Χαράζοντας Δρόμους
Δίνει δυναμικό παρών για πάνω από δέκα χρόνια στην έρευνα και στην μελέτη της Αναδρομικής Θεραπείας. Με παρουσιάσεις στην Τουρκία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Ινδία, Τσεχία, Ρωσία και στις ΗΠΑ όχι μόνον συμμετέχει σε όλα τα συνέδρια  αλλά ανελλιπώς παρουσιάζει και τις δικές του ανακαλύψεις. Τέλος και στην Ελλάδα εκτός από ατομικές συνεδρίες προσφέρει και σεμινάρια υπνοσκόπησης για θεραπευτές που θέλουν να μάθουν πως εφαρμόζεται στην πράξη η τεχνική του.

 Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Νάσου Κομιανού για την υπνοσκόπηση και όχι μόνο:

https://www.hypnoscopesis.gr/

Επίσης στην ιστοσελίδα μπορείτε να παραγγείλετε και το βιβλίο, το οποίο είναι αυτοέκδοση.

Βιβλία του Νάσου Κομιανού