Πετάει, πετάει… ο χαρταετός

syggrou1

Στο ύπαιθρο βγαίνουν σήμερα οι Έλληνες για να γιορτάσουν τα Κούλουμα παραδοσιακά αλλά φέτος υπάρχουν πολλές… αγκυλώσεις. Η συνταγή της Επιστημονικής Επιτροπής Επιδημιολόγων και της Κυβέρνησης δεν απαγορεύει το πέταμα του Χαρταετού αλλά με την προϋπόθεση να μην απομακρυνθούμε από το Δήμο μας, περισσότερο από 2 χλμ.

Η Κηφισιά έχει την τύχη να περιβάλλεται αλλά και να έχει μέσα στα όριά της πολλές μεγάλες επιφάνειες για να πετάξει κάποιος αετό χωρίς προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και το δάσος Συγγρού, το οποίο διαθέτει αρκετούς ελεύθερους χώρους –γήπεδα και από νωρίς οικογένειες και παρέες δοκίμασαν να απογειώσουν τον χαρταετό τους.

Στη Νέα Κηφισιά,  στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου όπως και στο Άλσος της Κηφισιάς ο Δήμος κρατάει κλειστά τα φυλασσόμενα πάρκα και ο κόσμος μπορεί να περπατάει στο δρόμο όχι όμως να μπει και να καθίσει σε ένα παγκάκι ή έστω και στο χορτάρι για να ξεκουραστεί ή να απολαύσει την φύση, κάτι που δεν έχουμε δει σε άλλο Δήμο της Αττικής.

lagana1Οι ουρές στους φούρνους για την παραδοσιακή λαγάνα είναι απίστευτες και υπάρχουν πολλοί φούρνοι που διαφημίζουν το παραδοσιακό έδεσμα.

Καλή Σαρακοστή και καλή ξελευτερία!