Ποδόσφαιρο – Στίβος 1-0. Πετσοκόβεται το Ζηρίνειο

kalos1
Ο Χρήστος Καλός μπήκε μπροστά στην μπουλτόζα για να σταματήσει τα έργα

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί 17 Ιουνίου η αποξήλωση της μίας λωρίδας του ταρτάν του Ζηρινείου, πράξη η οποίς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Βικέλα την περασμένη Τετάρτη. Τα μέλη του Βικέλα που μειοψήφισαν είχαν ανακοινώσει πως θα κάνουν προσφυγή εναντίον της απόφασης λόγω της μη αναγραφής των ονομάτων  που ψήφισαν υπέρ. Μάλιστα αυτό είχαν ανακοινώσει με αναρτήσεις τους πολλές δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

gatzoulas1
Ο πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου Βασίλης Γαντζούλας έχει ανεβάσει την ομάδα έξι κατηγορίες εδώ και 19 χρόνια που την έχει αναλάβει και θέλει πάση θυσία η Κηφισιά να αγωνίζεται στην έδρα της, Ποιός διαφωνεί;

Σήμερα το πρωί η αρπάγη της μπουλτόζας ξεκίνησε την αποξήλωση του ενός διαδρόμου παρουσία του αντιδημάρχου Εκάλης και υπεύθυνου αθλητισμού του Βικέλα, Αχιλλέα Κουρέπη αλλά και του προέδρου της ομάδας ποδοσφαίρου της Κηφισιάς Βασίλη Γαντζούλα. Αναγκαίο κακό χαρακτήρησαν και η δύο αυτήν την ενέργια αφού οι προδιαγραφές για να παίξει η ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία πρέπει να έχει ορισμένα στάνταρ. Αμέσως στο χώρο βρέθηκαν οι πρόεδροι του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς και της Ολυμπιάδας, οι οποίοι έχουν φέρει μεγάλο αριθμό μεταλλείων και διακρίσεων των αθλητών του στίβου στην πόλη μας. Μαζί με τους προέδρους ήρθε και κλιμάκειο της ΕΛΑΣ όπου βρήκε την άδεια εργασιών νόμιμη και γιαυτό αναχώρησε από το στάδιο, με τις εργασίες να συνεχίζονται.

dromeas1
Μια αθλήτρια περνάει τρέχοντας μπορστά στην μπουλτόζα

Αλλά σε λίγη ώρα ξαναδιακόπηκαν όταν στο χώρο μπήκε ο αντιπρόεδρος του Βικέλα Χρήστος Καλός και μπήκε μπροστά στην “φαγάνα”. Ο κ. Καλός ζήτησε να δει την προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση του έργου αποξήλωσης, πράγμα που είχε εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος του Βικέλα Νίνα Βλάχου να υπογράψει αλλά φυσικά δεν υπήρχε αφου κάτι τέτοιο απαιτεί όπως είναι φυσικό αρκετές ημέρες. Η ομάδα όμως βιαζόταν γιατί έπρεπε να δηλώσει στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδρα, ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και έτσι πίεσε καταστάσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα. Μαζί με τον κ. Καλό στο σημείο βρέθηκαν και οι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας Αγγελική Παπάζογλου, Σάντυ Πατρινού και Γιάννης Καπάτσος.

Βέβαια είχε υπάρξει ρητή δέσμευση του Δημάρχου Γιώρου Θωμάκου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πως οποιαδήποτε ενέργεια χρειαζόταν να γίνει θα γινόταν διαβούλευση με όλους τους φορείς για να βρεθεί λύση. Αυτό όμως δεν έγινε και διακιολόγημένα υπήρξε η αντίδραση του κόσμου αλλά και των δημοτικών αρατάξεων της μειοψηφίας.

«Είμαστε με τον Αθλητισμό» δήλωσε ο Γιώργος Θωμάκος για το Ζηρίνειο

Πριν παρθεί η απόφαση του Βικέλα για την παραχώρηση της λωρίδας στο γήπεδο ποδοσφαίρου οι σύλλογοι του στίβου αλλά και ο ΣΕΓΑΣ δια της προέδρου της Σοφίας Σακοράφας είχαν ταχθεί κατάφορά εναντίον της επέκτασης στον χώρο του στίβου. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρος της ομάδας ποδοσφαίρου της Κηφισιάς, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δίνει την άδεια για αγώνες και σε 5 λωρίδες του κουλουάρ χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Η διελκυσντίνδα είναι ποιός τελικά θα κερδίσει το ποδόσφαιρο ή ο στίβος. Γιατί φαίνεται πως σίγουρα δεν υπάρχει ευγενής άμυλα στη τρομερή αυτή διένεξη που ξεκίνησε για την πόλη μας και θα φτάσει έως τις εκλογές και ακόμη παραπέρα.