Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Αγίο Δημητρίο

ag.dimitrios1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου
ag.dimitrios-eikona1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου

Λίγα είναι τα χρόνια που επανήλθε ως πολιούχος της Κηφισιάς ο Αγίος Δημήτριος και αυτό όχι σαν ΦΕΚ αλλά μόνο ως εκκλησιαστική εγκύκλιος. Παρόλα αυτά ο Πολιούχος μας γιορτάζεται με τιμές από τις εκκλησιαστικές και πολιτειακές αρχές του τόπου, το ίδιο και η έως πριν λίγα χρόνια Μεταμορφωση του Σωτήρος στο Κεφαλάρι/

 

 

mhtropolites-ag.dimitios1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου

Έτσι την Τρίτη 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτη, πολιούχου Κηφισιάς, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Μητροπολίτη  και ΚηφισίαςΑμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου Θήρας, Αμοργού και Νήσων  κ. Αμφιλοχίου, στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του στην Κηφισιά.

perigora-ag.dimitriou1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνα στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Φίλιππου Χίου.

filarmoniki1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου
episoimoi-ag.dimitrios1
Φωτογραφία Μάριος Καραγεωρίου

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκοςοι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Αυλήτης, Γιώργος Σκορδίλης, Μάνος Μαρκεσίνης, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ- Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Χιωτάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λίλα ΠαπαδημητρίουΑλέξιος Μακρής και Δημήτρης Λιανός κ.α.