Πρέπει και επιβάλλεται να ξαναζωντανέψει η ΧΑΝ

xanxorta
Τα χόρτα γύρω από τα γηπεδάκια της ΧΑΝ καθαρίστηκαν και στο χώρο μπορεί να γίνειο στίβος

Οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου αλλά και της προέδρου του Βικέλα Νίνας Βλάχου, για δημιουργία ταρτάν στίβου στον χώρο της ΧΑΝ, δίνουν ελπίδες ότι θα προχωρήσουν τα σχέδια ανάπλασης όλου του κτήματος που αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας τουλάχιστον στην περιοχή κάτω από τον ΗΣΑΠ.

Μετά από τα γεγονότα στο Ζηρίνειο άμεσα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει, αν θέλει να εκτονώσει τους αθλητικούς συλλόγους που βρίσκονται σε  αναβρασμό λόγω της μείωσης των αθλητικών χώρων προπόνησης, στο ιστορικό στάδιο της πόλης.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου, ο κ. Θωμάκος ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΧΑΝ, Γιώργο Παπαδάκη για την δημιουργία στίβου στην περιοχή.

Γνωστός της εφημερίδας και αγαπητός ο πρόεδρος της ΧΑΝ Γιώργος Παπαδάκης αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να μας διευκρινήσει τι ακριβώς γίνεται ή θα γίνει στην περιοχή.

Ο κ. Παπαδάκης μας είπε πως υπάρχει προφορική κρούση από τον κ. Δήμαρχο για την δημιουργία του στίβου και η απάντηση του ίδιου ήταν να του γίνει γραπτή μία τέτοια πρόταση, η οποία να στηρίζεταιστο μέχρι σήμερα χρησιδάνειο του Δήμου πρός τη ΧΑΝ και το οποίο περιλαμβάνει το νηπιαγωγείο και τα τρια γήπεδα τέννις,  με την προσθήκη του αθλητικού στίβου, ώστε να μπορέσει να το επικυρώσει και το συμβούλιο. Εκτός από την κατασκευή του στίβου θα πρέπει ο Δήμος να τηρήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τα αθλητικά πρότυπα που προβλέπονται και την υποχρέωση της απαραίτητης συντήρησης του στίβου. Να γίνονται οι καθαρισμοί, καθώς και να υπάρχει φύλαξη του χώρου, να ολοκληρωθεί η περίφραξη του κτήματος και ο φωτισμός και γενικά ότι χρειάζεται ένα παιδί, ένας αθλητής ώστε να αισθάνεται αξιοπρεής και προφυλαγμένος.

Ο πρόεδρος της ΧΑΝ μας μίλησε πάλι για τη μελέτη που έχει εκπονήσει το σωματείο για την ανάπλαση όλου του χώρου μαζί με το “φάντασμα” όπως είχαμε γράψει του πετρόκτιστου κτιρίου που βρίσκεται επί της Τατοΐου. Αυτό το σχέδιο είναι έτοιμο να κατατεθεί στην Περιφέρεια ώστε να προχωρήσει άμεσα και τότε όλη η φυσιογνωμιά του χώρου θα αλλάξει προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και της αθλούμενης νεολαίας, καθώς και των μελών του συλλόγου, σύμφωνα με τους σκοπούς του και αποτελεί σήμα κατατεθέν της ΧΑΝ.

Ελπίζουμε αυτές οι συγκυρίες με τα έργα στο Ζηρίνειο να επισπεύσουν και όλο το πλάνο για την ανάπλαση της ΧΑΝ, κάτι που ζητάνε εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ολόκληρη η Κηφισιά.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην “Κηφισιά” πριν να ξεκινήσει η πανδημία που μας πήγε πολύ πίσω ειδικά σε αυτό το θέμα. Πάντως τα γήπεδα του τέννις, λειτουργούν και μάλιστα γίνονται και αγώνες, ενώ φιλοξενούνται και παιδιά από το  αθλητικό καλοκαίρι που διοργανώνει ο Βικέλας.

Φεύγουν τα φαντάσματα από τη ΧΑΝ Κηφισιάς