Πρόστιμα, αναμονή και μπακαλιάρος

Έλεγχος, Δημοτική Αστυνομία
Έλεγχος από την Δημοτική Αστυνομία για το έντυπο

150 τα ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο παραβάτης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.  Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, έγιναν μόνο  συστάσεις σε όσους βρέθηκαν στους δρόμους χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε αυτούς.

Στον δρόμο και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου αρχικά να ενημερώνει τους πολίτες και να προβαίνει σε συστάσεις.

Απαραίτητο το έντυπο «κατ’ εξαίρεση» μετακίνησης προκειμένου να αποδειχτεί ο λόγος της εξόδου. Και για κάθε λόγο που προβάλλεται κι ένα «αν».  Οι λόγοι που θεωρούνται αποδεκτοί είναι:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό και αυτό εφόσον συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Θα χρειάζεσαι ένα ντεπόν επειδή πονάει το δόντι σου και θα απαιτείται να αποδειχτεί περαιτέρω επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών και αυτό εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Πώς αποδεικνύεται άραγε;

Μετάβαση στην τράπεζα, αν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Βοήθεια σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη, αυτό χωρίς «αν».

Μετάβαση σε κάποια τελετή, με το απαραίτητο «αν» που προβλέπει ο νόμος.

Μετάβαση για διασφάλιση επικοινωνίας γονέων και τέκνων σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων, σύμφωνα πάλι με τον νόμο.

βόλτα, σκύλος,περίπατος,volta
Η βόλτα με ή χωρίς κατοικίο ελέγχεται αυστηρά

Βόλτα για σωματική άσκηση ή βόλτα κατοικιδίου, με την προϋπόθεση ότι θα σας πιάσουν κοντά στο σπίτι σας και δεν θα λείπετε πολύ ώρα από αυτό.

Αποδεκτοί οι κανόνες προστασίας για την υγεία μας, αποδεκτό από την πλειοψηφία του κόσμου ότι αφού δεν υπήρξε εθελοντική συμμόρφωση στο «Μένουμε σπίτι»  θα έπρεπε να γίνε ένα βήμα παραπέρα.

Αρκεί να μην γίνει κατάχρηση εξουσίας από όσους διενεργούν ελέγχους. Αρκεί να μην πρέπει να γυρίσουν στην υπηρεσία τους έχοντας δώσει συγκεκριμένο αριθμό προστίμων. Αρκεί να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα εισπρακτικό μέσο.  Γιατί είναι πολύ εύκολο να μεταφραστεί διαφορετικά κάποιο «αν».

Λαίκη, Εργατικές, έλεγχος
Μέτρα και στις Λαίκές για την εφαρμογή έκτακτων μέτρων

Θεωρούμε ότι την εποχή αυτή όλοι θα έχουν αυξημένη ευαισθησία και δεν θα γράψουν τον ηλικιωμένο που δεν μπορούσε να τυπώσει ή να γράψει μια υπεύθυνη δήλωση που δικαιολογεί την παρουσία του έξω.   Ό,τι δεν θα γράψουν τη μητέρα που έτρεξε να πάρει από το φαρμακείο κάποιο αντιαλλεργικό φάρμακο για το αλλεργικό παιδί της, χωρίς περαιτέρω συνεννόηση και χωρίς το απαραίτητο χαρτί μετακίνησης.

Προς το παρόν χαιρόμαστε την άνοιξη, παραμένοντας έξω από τα καταστήματα και  περιμένοντας κάποιος να βγει για να μας δώσει το καρτελάκι του, που θα μας επιτρέψει να μπούμε. Δεν πειράζει που οι περισσότεροι το ξεχνάνε, το παίρνουν μαζί τους, το αφήνουν κάπου μέσα στο κατάστημα. Δεν πειράζει  που τα μικρά καταστήματα δεν έχουν την άνεση να έχουν σεκιουριτά να ελέγχει την κίνηση και μπορεί να είναι άδειο το κατάστημα και να υπάρχει συνωστισμός απέξω.

σούπερ μάρκετ, ουρά μέτρα προφύλαξης
Ουρά στο πεζοδρόμιο των SUPER MARKET για προληπτικούς λόγους

Οι άνθρωποι παρότι περιμένουν έχουν γίνει ως επί τω πλείστον πιο ευγενικοί μεταξύ τους. Περιμένουν και πιάνουν κουβέντα από μακριά.  Και σήμερα 24 Μαρτίου οι μεγαλύτερες ουρές είναι έξω από τα καταστήματα που πουλάνε μπακαλιάρο. Περιμένουν και ανταλλάσουν συνταγές.