Ψήφισμα ενάντια στα διόδια από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς

xypolytas-lila1

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς κατέθεσε ψήφισμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο πρώτης Δημοτικής Περιόδου, την 31η Ιανουαρίου για την αντίθεση του Δήμου Κηφισιάς στην εγκατάσταση πάσης φύσεως διοδίων στην περιοχή.

Αυτή η κίνηση ήρθε μετά και από την υφέρπουσα προεκλογική κινδυνολογία ότι ο συνδυασμός του Δημάρχου θα υποχωρούσε στο θέμα της εγκατάστασής των διοδίων. 

Το ψήφισμα διάβασε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λίλα Παπαδημητρίου και ψηφίστηκε σχεδόν ομόφων αφού οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Δημητρόπουλος και Αντώνης Καρναβάς, προτείνοντας ένα δικό τους ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν πως θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα διόδια αφού με χρήματα του Λαού έχουν κατασκευαστεί οι δρόμοι. 

Το Ψήφισμα του Δήμου έχει ως ακολούθως:

Ψήφισμα του Δήμου Κηφισιάς κατά των σχεδιαζόμενων διοδίων στην γέφυρα Βαρυμπόμπης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς επιβεβαιώνει την επι 16ετή σταθερή στάση όλων των δημοτικών συμβουλίων, των συλλογικών φορέων αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης ενάντια στην τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων, πλευρικών, μετωπικών, ηλεκτρονικών στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου και σε κάθε περίπτωση αυτού της Μεταμόρφωσης. 

Εκφράζει για άλλη μία φορά την αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη διαφωνία του στην εγκατάσταση κάθε είδους και μορφής διοδίων στην περιοχή μας καθώς τούτα θα επιφέρουν σοβαρά κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα στον αστικό ιστό του δήμου, θα επιβαρύνουν αδικαιολόγητα τους δημότες μας αλλά και θα πλήξουν καίρια την οικονομική ισορροπία των επιχειρούντων στα εμπορικά κέντρα της πόλης μας αλλά και στην αξία της γης της πόλης μας. 

Τονίζει ότι οι δημότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες των δύο δήμων Διονύσου και Κηφισιάς θα κληθούν να πληρώσουν για έργα που κατασκευάζονται εκτός της Περιφέρειας Αττικής. Αντιτίθεται κάθετα στις επιχειρούμενες ρυθμίσεις στον κόμβο Ελαιών και Ερμιόνης και την κατεδάφιση της γέφυρας Βαρυμπόμπης και την σιωπηρή άρνηση προσκόμισης οποιουδήποτε στοιχείου επικινδυνότητας ή στατικής ή κυκλοφοριακής ανεπάρκειας της τελευταίας. 

Ζητά από την Πολιτεία: 

  1. Την τροποποίηση της αριθμών 126119-8.2.2007 και έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και έργου αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση Υλίκη όπως ισχύει και
  2. Την εξεύρεση άλλης ισοδύναμης λύσης ως προς τη συμβατικές υποχρεώσεις της πολιτείας ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί καμία από τις διαμορφωμένες αστικές περιοχές της Αττικής. olomeleia-ds