Ολίγον από τη Δημοτική Επιτροπή

dimarxeio1

Εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έχει ορισμένες αρμοδιότητες, μεγαλύτερο ίσως ρόλο έχει η Δημοτική Επιτροπή όπου παίρνονται σχεδόν όλες οι κύριες λειτουργικές αποφάσεις  για την λειτουργία του Δήμου έτσι θα σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές που αφορούν τη θέληση κυρίως του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά να αλλάξει ορισμένα πράγματα στην Διοίκηση.

xypolytas1-Αλλάζει ο τρόπος επιλογής αναδόχου για την προμήθεια Πετρελαίου. Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά αυξάνεται η χιλιομετρική απόσταση του προμηθευτή, η οποία στη προηγούμενη διοίκηση είχε περιοριστεί μόνο στα όρια του Δήμου Κηφισιάς για τον υποψήφιο ανάδοχο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στον εν λόγω διαγωνισμό ένας η δυο υποψήφιοι.

Υπήρξαν ορισμένες αντιρρήσεις από τα μέλη της μειοψηφίας αλλά τελικά επικράτησε η άποψη του Δημάρχου και έτσι πιστεύεται ότι θα υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι ανάδοχοι και γιατί όχι καλύτερες τιμές.

-Προσέφυγε τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Κηφισιάς κατά της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών να καταργηθούν  Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στους Δήμους, ειδικά για το Κέντρο Έρευνας της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) και της Ανθοκομικής.

Αυτό το πράττει ο Δήμος και ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς γιατί θεωρεί ότι πρέπει να διασώσουν τους δύο κρίσιμους δημοτικούς οργανισμούς με πολύπλευρη πολιτιστική και κοινωνική δράση. Έτσι καταφεύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, προσβάλλοντας ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών με τις οριζόντιες καταργήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Η Δημοτική Επιτροπή μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά αποφάσισε να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ για τη διατήρηση δυο ιστορικών θεσμών της Κηφισιάς.

Και οι δύο προτάσεις υπήρξαν ομόφωνες δείχνοντας έτσι το συναινετικό κλίμα αλλά και την παραδοχή εκ μέρους της αντιπολίτευσης ότι ο νέος Δήμαρχος κινείται σε σωστή πορεία.