Πυροβολισμοί, παρακολουθήσεις και κόντρες στην Κηφισιά

ομάδα ΔΙΑΣ

Έξαρση παραβατικότητας στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες με κορύφωση τους πυροβολισμούς από συνεπιβάτη μοτοσυκλέτας σε καταδίωξη της αστυνομίας στη Νέα Ερυθραία.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Πέμπτης 15 Απριλίου στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης όταν μοτοσυκλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και έφυγε ανεβαίνοντας την Ελευθερίου Βενιζέλου προς τη Θησέως. Στη καταδίωξη που ακολούθησε από τους αστυνομικούς ο συνεπιβάτης έβγαλε όπλο και τους πυροβόλησε ενώ η μηχανή ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει.

Σε άλλο σημείο της Κηφισιάς την προηγούμενη εβδομάδα στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Τατοϊου άγνωστοι παρακολουθούσαν ένα σπίτι και τους είδε περαστική γυναίκα, η οποία φοβήθηκε και μπήκε σε παρακείμενο μαγαζί για να ζητήσει βοήθεια. Λόγω της φασαρίας που δημιουργήθηκε οι άγνωστοι μπήκαν σε ένα αμάξι το οποίο δεν είχε και αυτό αριθμό και έφυγαν πριν να έρθει η αστυνομία.

peloponnisou1

Στις Αδάμες στην οδό Πελοποννήσου έξω από το 3ο Λύκειο καταγγέλθηκε από τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και την πρόεδρο του συλλόγου Γονέων Αγγελική Μεταξά- Παπαδοπούλου πως συγκεντρώνονται  νεαροί κάνουν κόντρες, γίνετια διακίνηση ουσιών και μπαίνουν στο Λύκειο και το βανδαλίζουν.

Η γειτνίαση όλων αυτών των περιοχών με την Εθνική Οδό αποτελεί ένα σημείο εύκολης διαφυγής παραβατικών ατόμων που έρχονται με οχήματα και δρουν στην περιοχή, σχεδόν ανεξέλεγκτα. Φαίνεται πως το βάρος που ρίχνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε δυνάμεις καταστολής αφήνει πολλά κενά στον τρόπο φύλαξης μεγάλων περιοχών με τοπικά προβλήματα και χρειάζεται διαφορετικό σχεδιασμό.