Ρεσιτάλ πιάνου στη βίλα Μπότση

troxopoylos1a

Υπό τους ήχους των τζιτζικιών στον επιβλητικό κήπο της βίλας Μπότση, ο ταλαντούχος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος, ταξίδεψε τους φίλους της κλασικής μουσικής σε θεσπέσιους χώρους, το βράδυ της 20ης Ιουλίου.

mpotsi1

Προσκεκλημένος από τους «Φίλους της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» και του ΚΕΜΜΕ, του Κέντρου Έρευνας κι Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας, στο οποίο ανήκει η βίλα Μπότση, ο «Καλλιτέχνης της χρονιάς 2017» έπαιξε στο πιάνο έργα περίτεχνα και δύσκολα να εκτελεστούν ειδικά το τελευταίο κομμάτι του δεύτερου μέρους το «Three Movements from Petrushka» του Stravinsky και όπως είπε ο κ. Τροχόπουλος, ήταν ένας άθλος με αυτό το όχι πολύ δυνατό φως και γενικά τις συνθήκες εξωτερικού χώρου. Οι ακροατές πάντων ήρθαν στο χώρο γνωρίζοντας τι πρόκειται να ακούσουν και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν τους απογοήτευσε αφού το χειροκρότημα υπήρξε άφθονο και πηγαίο.

troxopoylos1
Ο πιανίστας και στο βάθος ο Φρανσέσκο Βιανέλο και η Μαίρη Χαρατζά

 

Ο πρόεδρος των φίλων της Ορχήστρας Φραντσέσκο Βιανέλο είπε πως επιτέλους κατάφεραν, παρά τις δυσκολίες, να φέρουν στην Κηφισιά τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο και αυτό μετά από κάποιες αναβολές λόγω της μη εύρεσης κατάλληλου χώρου, τη μη διαθεσημότητα πιάνου αλλά φυσικά και λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Τέλος καλό όλα καλά αφού βρέθηκε ο υπέροχος αυτός χώρος της βίλας Μπότση, που όπως είπε και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση θα πρέπει πάντα να χειροκροτούμε τον Νάσο Μπότση, για το δώρο στην πόλη μας.

koutsi1
Η Έφη Κούτση με τον Φραντσέσκο Βιανέλο.

Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος εκτός από τα κλασικά του έργα αφιέρωσε στην Έφη Κούτση και ιδιαίτερα στα όμορφα μάτια της που θυμίζουν θάλασσα το «Θαλασσάκι» του Γιάννη Κωνσταντινίδη για τον όμορφο χώρο που τον προσκάλεσαν να παίξει και όπως ήταν φυσικό καταχειροκροτήθηκε και γιαυτό αλλά και για όλη του τη σεμνή και όμορφη παρουσία, όπως περιμένεις να είναι οι καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς.

santy1
Η δημοτική σύμβουλος,Σάντυ Πατρινού με τον πρόεδρο του ΔΣ Σταύρο Ζαπάντη τίμησαν με την παρουσία τους το ρεσιτάλ

Μετά από αυτό το ρεσιτάλ όλες οι άλλες εκδηλώσεις απλά υπάρχουν.

Γιάννης Γρηγοράκος