Σε κυκλοφορία η οδός Χελιδονούς –  Δεκελείας

xelidonous-gefyra1

«Τον Μάρτιο του 2019 με τις μεγάλες βροχές ένα μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος της Δεκελείας είχε πέσει γιατί το νερό της κοίτης το είχε σκάψει. Αυτός ο δρόμος είχε γίνει πάνω σε επιχωματώσεις. Και πώς μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το ρέμα έχει υποστεί τεράστιες επεμβάσεις, ρήψεις μπαζών, εγκιβωτισμούς, αντίθετα με τη ροή του. Από ψηλά λίγο μετά την συμβολή του με την Εθνική Οδό το ρέμα είχε πριν πολλά χρόνια εγκιβωτιστεί και στο σημείο που υπήρχε ένα γεφυράκι, έγινε δρόμος…»

Σκεπάζεται το ρέμα της Χελιδονούς

Αυτά είχαμε γράψει το 2020 σε μια επιτόπια επίσκεψη, βλέποντας την αρχή των εργασιών που είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής, ώστε να διανοίξει πάλι τον δρόμο της Δεκελείας που είχε πάθει καθίζηση.

Πριν λίγες ημέρες η Περιφέρεια έδωσε στην κυκλοφορία τον δρόμο Χελιδονούς- Δεκελείας, που συνδέει την Κηφισιά με τον Δήμο Αχαρνών. Ένα εντυπωσιακό έργο σίγουρα που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων των δύο Δήμων και όχι μόνο.dekelias-antiplhmmyrika1

Βέβαια υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρήζουν προσοχής για να μην έχουμε τα ίδια πλημμυρικά και επικίνδυνα φαινόμενα του παρελθόντος.

Σε ένα σημείο όταν φτάνουμε σχεδόν στο ύψος της κοίτης, όπου υπάρχει και μια επιχείρηση δεξιά όπως κατεβαίνουμε, βλέπουμε ένα τοιχίο σπασμένο και μάλιστα φαίνεται να έχει ήδη μαζέψει κλαδιά από την πρόσφατη μεγάλη νεροποντή, άρα δεν λειτουργούν τα αντιπλημμυρικά λίγο πιο πάνω.toixio1

Δεν έχει παραδοθεί το έργο και πιστεύουμε οι μηχανικοί της Περιφέρειας να έχουν επισημάνει κάποιες αστοχίες.