Σιωπηρή διαμαρτυρία εργαζομένων του Δήμου

MAP
Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι του Δήμου

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του   συλλόγου των εργαζομένων στο Αίθριο του  Δημαρχείου Κηφισιάς.  Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η 10μηνη καθυστέρηση χορήγησης των μέσων ατομικής προστασίας, όπως κράνη, γάντια και άλλα είδη που χρειάζονται οι εργαζόμενοι ανάλογα με την ειδικότητά τους. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης για την καταβολή αποζημίωσης για τα είδη προηγούμενων ετών που δεν είχαν χορηγηθεί. Αυτό είχε συζητηθεί και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρχε διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του Δήμου πως θα γινόταν η καταβολή σταδιακά.

Όπως δήλωσε τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Γιώργος Δορμούσης, όσο και μέλη του Συλλόγου, η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σιωπηλά ως μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, δίχως κανένα προεκλογικό χρώμα. Ένα μήνυμα τόσο για την τωρινή διοίκηση, όσο και για τους υποψήφιους δημάρχους, προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι θέματα  υγιεινής και ασφάλειας βρίσκονται πάντα σε  προτεραιότητα για το σωματείο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου.

Μετά το τέλος της σιωπηρής διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον αρμόδιο  αντιδήμαρχο Προσωπικού, Ευάγγελο Αυλήτη, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος εις βάρος των εργαζομένων, αφού οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται χωρίς να τους παρέχονται τα απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και ανέλαβε πρωτοβουλίες  προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες και να διευκολυνθούν οι συναρμόδιες  Υπηρεσίες, επισημαίνοντας  όμως  την ολιγωρία της  Δημοτικής Αρχής, η οποία θα πρέπει να βάζει σε προτεραιότητα τα θέματα που εκκρεμούν για τους εργαζόμενους και τα οποία  επηρεάζουν άμεσα τις συνθήκες εργασίας τους.