Στην Κηφισιά η τελευταία κατοικία του Γιάννη Πουλόπουλου

πουλόπουλος

Στην Κηφισιά θα κηδευτεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο μεγάλος ερμηνευτής Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος κατέληξε σε ηλικία 79 ετών, το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Δημότης Εκάλης και κάτοικος Νέας Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια, ταύτισε τη φωνή του με κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, έχοντας στο ενεργητικό του χρυσούς, πλατινένιους δίσκους, συμμετοχή σε ταινίες, πάμπολλες εμφανίσεις σε μεγάλα κέντρα αλλά και δύο ποιητικές συλλογές.

Μεσσήνιος στην καταγωγή, από μικρός είχε φανεί ότι είχε κλείσει στο τραγούδι, παρότι ξεκίνησε την καριέρα του ως ελαιοχρωματιστής και στάθηκε άτυχος στις πρώτες του προσπάθειες για συνεργασία με την Columbia, μέχρι που τον ξεχώρισε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πρώτος δίσκος έρχεται το 1963 και ακολουθούν δεκάδες άλλοι με τελευταία εμφάνιση στη δισκογραφία το 2005 σε μια συλλογή με τα «χρυσά κινηματογραφικά».  Ο «δρόμος» το 1969, όπου ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει την πλειοψηφία των τραγουδιών, γίνεται το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ στην ελληνική δισκογραφία μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος σημάδεψε με την παρουσία του το ελληνικό τραγούδι και παρά τη φυσική απουσία του θα εξακολουθήσει να μιλάει στις καρδιές μας μέσα από τα τραγούδια του.