Στον γύψο η περίθαλψη

νοσοκομείο ΚΑΤ

«Μην ξαναπάτε στο ΚΑΤ» μας είπε έντρομη συμπολίτισσά μας, η οποία ήρθε στο γραφείο πρόσφατα. Γνωρίζοντας ότι το νοσοκομείο ΚΑΤ είναι από τα καλύτερα στα Βαλκάνια τη ρωτήσαμε γιατί το λέει αυτό.

Η κυρία που μας έκανε την καταγγελία μας μίλησε για την ταλαιπωρία και την απαράδεκτη συμπεριφορά πού έζησε τον τελευταίο καιρό μετά από ένα ατύχημα που είχε σε πεζοδρόμιο της πόλης μας. Σκόνταψε λοιπόν σε ξεκολλημένο πλακάκι πεζοδρομίου στην Κασσαβέτη και το γόνατό της πρήστηκε. Έφτασε με τα χίλια ζόρια στο σπίτι της, του έβαλε πάγο και προσπάθησε να το γιατροπορέψει μόνη της.lakouba1

Την άλλη μέρα αφού πόναγε πήγε στα επείγοντα του ΚΑΤ, μένει πολύ κοντά άλλωστε στο νοσοκομείο, έβγαλε ακτινογραφίες αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Ο γιατρός της είπε απλά ξεκούραση. Δυστυχώς ο πόνος ήταν επίμονος και αναγκάστηκε να κάνει ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Εκεί αφού περίμενε υπομονετικά, ο γιατρός της έβαλε γυψονάρθηκα και την χρέωσε γιαυτό με το ποσό των 27,72 ευρώ. Η παθούσα φορώντας τώρα τον γύψο στο γόνατο πήγε στο ταμείο να πληρώσει. Εκεί της είπαν αν έχει ψιλά γιατί είχε πενηντάευρω και αν όχι… να πάει με τον γύψο στο περίπτερο έξω από το ΚΑΤ να το χαλάσει. Φυσικά η κυρία έβαλε τις φωνές και αναγκάστηκε η υπάλληλος να στείλει κάποιον στο κυλικείο  να βρει ρέστα.

eggrago-kat

Η ταλαιπωρία όμως είχε και συνέχεια. Ο πόνος συνέχιζε και αυτό γιατί τελικά δεν έπρεπε να μπει γύψο αλλά πιο ήπια θεραπευτική αγωγή,  όπως της είπε γιατρός από τον Ευαγγελισμό που την επισκέφτηκε σπίτι. Η κυρία ξαναπηγαίνει στο ΚΑΤ αυτή τη φορά για να βγάλει τον ακριβοπληρωμένο γύψο, όπως και έγινε, χωρίς να της το χρεώσουν.

Τώρα η παθούσα περπατάει ευτυχώς χωρίς πρόβλημα παρόλη την ταλαιπωρία που υπέστη αλλά σε όποιον την ρωτά και καλά κάνει λέει «Μακριά από το ΚΑΤ, δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Η εμπορευματοποίηση της Υγείας μόνο καλό δεν κάνει αυτό είναι το μόνο σίγουρο.