Τα 40 κύματα ενός κολυμβητηρίου

kolymbhthrio1b

Μόνο 9 χρόνια πέρασαν από την τελική απόφαση της Περιφέρειας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, να εγκρίνει τα τελικά σχέδια της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς», συνολικού προϋπολογισμού 11.904.000,00 €  με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι σχετικές μελέτες εκπονήθηκαν από τον Δήμο Κηφισιάς και κατατέθηκαν στην Περιφέρεια τον Ιούνιο του 2020. Ακολούθως προσκομίσθηκαν τα συμπληρωματικά στοιχεία και τον Φεβρουάριο του 2022 η νέα οικοδομική άδεια. Ο Δήμος Κηφισιάς εκπόνησε και τα τεύχη δημοπράτησης.

Η δημοπράτηση και η εκτέλεση του έργου κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τρίγωνο Φραγκοπούλου  θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής.

kolymbhthrio1aΠρέπει εδώ να θυμίσουμε πως το έργο το είχε εντάξει λίγο καιρό πριν την αποχώρησή του από την Δημαρχεία ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, αφού είχε πάρει και την προέγκριση από τον τότε Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Ο νέος τότε δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος το 2015, το ακύρωσε και έθεσε το θέμα σε δημόσια διαβούλευση για το τι προτιμά η τοπική Κοινωνία στην περιοχή, Κολυμβητήριο όπως ήταν τα σχέδια της πρώην διοίκησης του Δήμου ή Κλειστό Γυμναστήριο; Ήταν τότε στις δόξες της η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΝΚ και υπήρχε πρόβλημα εγκαταστάσεων.

Οι κάτοικοι μετά από αρκετό διάστημα αποφάσισαν να γίνει κολυμβητήριο με εξωτερικούς αθλητικούς χώρους. Τα σχέδια μέχρι να γίνουν πράξη πέρασαν πολλά χρόνια, οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Να θυμίσουμε επίσης οτι στον γειτονικό μας Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης είχε δημοπρατηθεί την ίδια περίοδο το 2014, το κλειστό της Κολυμβητήριο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια είναι σε λειτουργία.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα να ξεφυτρώνει αυτό το Κολυμβητήριο στην περιοχή που μαζί με όλους τους αθλητικούς χώρους, θα αναδείξει την περιοχή του τριγώνου Φραγκοπούλου.