Ταξίδι στον πολιτισμό και στην ιστορία

drakospilia1

Μαγικούς περιπάτους οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδας κάθε φορά. Και είναι τόσο όμορφα οργανωμένοι που δεν πειράζει αν οι συνθήκες επιβάλλουν να είναι διαδικτυακοί. Σύντομα ελπίζουμε να οργανώσουμε με το μουσείο και μία βόλτα στην Κηφισιά. Σήμερα όμως, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, στις 8.00 μ.μ., το ταξίδι γίνεται στην όμορφη πόλη της Καστοριάς.

Εκεί, παρέα με τους συγγραφείς Κώστα Στοφόρο, Έρικα Αθανασίου και Χρυσούλα Πατρώνου -Παπατέρπου ανακαλύπτουμε σημεία από τα οποία εμπνεύστηκαν και έβαλαν στα βιβλία τους.

Και η Καστοριά διαθέτει πολλά ξεχωριστά σημεία, πλούσια ιστορία, μοναδικά αρχοντικά, μια ξεχωριστή λίμνη και ένα σπήλαιο που σου κόβει την ανάσα.

limni=kastoria

Όσοι ακολουθήσουν την περιήγηση θα ανακαλύψουν  την ιστορία της πόλης, τον πολιτισμό και τη φυσική της ομορφιά. Θα κάνουν τον γύρο της λίμνης Ορεστιάδας, θα δουν μερικά από τα πιο σημαντικά αρχοντικά της πόλης, θα επισκεφτούν  σημαντικά μουσεία,  εκκλησίες αλλά και το μοναδικό ενυδρείο της. Θα ακούσουν αφηγήσεις με  δραματικές στιγμές της ιστορίας της πόλης, όπως είναι το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων…

Η συγγραφέας Χρυσούλα Πατρώνου -Παπατέρπου μιλά για τα αγαπημένα της σημεία της πόλης και τις ιστορίες τους, όπως ότι  πριν από 68 χρόνια μια τολμηρή ομάδα εφήβων ανακάλυψε την ατμοσφαιρική  «Σπηλιά του Δράκου». Η Αναστασία Μπασακύρου, εγγονή του ενός από τους εξερευνητές, θα μοιραστεί τις στιγμές που έζησε ο παππούς της.

Επίσης θα ακουστούν ιστορίες σχετικές με:

kastoria1

  • Πώς η  ιστορία της γούνας  είναι συνυφασμένη με την πόλη.
  • Πού βρίσκεται και πώς αναδημιουργήθηκε το Δισπηλιό, ο περίφημος παραλίμνιος οικισμός.
  • Ποια είναι η ιστορία πίσω από την περίφημη «Μαυριώτισσα».
  • Πού γυρίστηκαν σκηνές από σημαντικές κινηματογραφικές ταινίες

erika-kastoria

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Έρικα Αθανασίου, θα μιλήσει για τα μέρη που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το νέο της βιβλίο  «Μυστήριο πίσω από τις σελίδες».

 

 

 

Βασικός ξεναγός στο ταξίδι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας του βιβλίου «Η σπηλιά του δράκου- περιπέτεια στην Καστοριά».stoforos1

Δυο τυχεροί από τους συμμετέχοντες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο των δυο βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Οι επόμενες περιηγήσεις που θα ακολουθήσουν είναι:

  • Διαδικτυακός περίπατος στη Κεφαλονιά, Τετάρτη 26 Μαΐου
  • Διαδικτυακός περίπατος στη Ξάνθη, Τετάρτη 2 Ιουνίου
  • Διαδικτυακός περίπατος στα Ζαγοροχώρια, Τετάρτη 9 Ιουνίου

Το Κόστος συμμετοχής σε μία μεμονωμένη περιήγηση  είναι 8€ / Κόστος συμμετοχής και στις 4 περιηγήσεις 25€

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-u3lsFXqWHxVhGKRvyhTzK5yxZdKlijCzUmcmU3YCxAj63g/viewform

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal ή με τραπεζική κατάθεση.

Για να διασφαλίσετε τη θέση σας, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου). 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.31.0200668374

IBAN: GR3902601390000310200668374

Δικαιούχος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Αρ. Λογαριασμού: 5049102454950

IBAN: GR6801720490005049102454950

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού

Μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα ή τον λογαριασμό σας στην Paypal. Επιλέξτε το ποσό και κάντε κλικ στο κουμπί Donate και θα κατευθυνθείτε σε νέα σελίδα.