Θλίψη για τον Στάθη Λεμπέση

Στάθης Λεμπέσης
Ο Στάθης Λεμπέσης στην Ανθοκομική Έκθεση του 2010 ανάμεσα στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον Στάθη Λεμπέση, συναντιόμασταν συνήθως στην Ανθοκομική Έκθεση, στο Άλσος Κηφισιάς. Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, όπου υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος, διατηρούσε περίπτερο στην έκθεση, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δράσεις του, ενώ οργάνωνε και εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Στάθης Λεμπέσης έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο.

Άφησε πίσω του σημαντικό κοινωνικό έργο, «ένας άνθρωπος ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ με όλη την σημασία της λέξης», όπως αναφέρει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών – Αχαρναί. «Ήταν για εμάς ο πατέρας μας, που με πολύ αγάπη αγκάλιασε όλα τα παιδιά του όπως μας έλεγε στον σύλλογο που ήμασταν τότε και μας έμαθε τι είναι Εθελοντισμός, το να είσαι σωστός Εθελοντής και να προσφέρεις ανιδιοτελώς στην φύση, στους ανθρώπους, στη ΖΩΗ».

Ο Στάθης Λεμπέσης είχε αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «Κηφισιά», ενώ για τις δράσεις του Ομίλου Φίλων του Δάσους είχε φιλοξενηθεί πολλές φορές στις σελίδες της. Συχνά βρισκόταν στα βουνά της Αττικής προσπαθώντας να προλάβει μια φωτιά, να βοηθήσει στην κατάσβεση κάποιας άλλης. Δυναμικός, μαχητικός, ενημερωμένος, έτοιμος να προσφέρει.

Πολλοί οι άνθρωποι που θα θέλανε να τον αποχαιρετίσουν, στην κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, στον Αγ. Τρύφωνα,  οι περιορισμοί όμως της πανδημίας δεν θα επιτρέψουν να πουν το τελευταίο αντίο οι άνθρωποι που τον αγαπούσαν, πλην της στενής οικογένειας.

Μπορεί να μην τον κατευοδώσει πολύς κόσμος με φυσική παρουσία.  Το αντίο όμως θα του το απευθύνουν πολλοί μέσα από την καρδιά τους.