Αναβολή της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης, όμως… «ΕπιΜένουμε Ανθοκομική»

άλσος Κηφισιάς
Κλειστή η πύλη του Άσους Κηφισιάς

Με λουκέτο το Άλσος Κηφισιάς. Κάθε χρόνο βέβαια, τέτοια εποχή το Άλσος είναι κλειστό. Είναι κλειστό όμως γιατί στήνονται τα περίπτερα που θα στεγάσουν την Ανθοκομική Έκθεση. Φέτος το λουκέτο έχει  μπει εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης.  Των μέτρων που απαγορεύουν τις συναθροίσεις στα πάρκα, τις βόλτες σε αυτά για τον κίνδυνο της μετάδοσης του #κορωνοϊού.

Αναμενόμενη ήταν η αναβολή της 66ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που αν δεν είχαν ανατραπεί τα πάντα λόγω κορωνοϊού θα γινόταν από τις 23 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου. Μια έκθεση όπου οι χιλιάδες επισκέπτες απολάμβαναν εκτός από τα ανθισμένα λουλούδια και πλήθος πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα βράδια να εξελίσσονται συχνά σε πάρτυ με τη συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα για το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί αργότερα,  για  λιγότερες ίσως ημέρες, ώστε να μη χαθεί η διοργάνωση. Μετά τις 27 Απριλίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο, να υπάρχουν νέες οδηγίες για τα μέτρα περιορισμού και τότε θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς την Τρίτη 7 Απριλίου, με πρόεδρο τον Γιάννη Παντελεάκη όπου και πάρθηκε η απόφαση για αναβολή.  Ο πρόεδρος είχε εκτενείς συζητήσεις με τους ανθοπαραγωγούς που συμμετέχουν προκειμένου να εξεταστούν πιθανές ημερομηνίες μετάθεσης της έκθεσης.Παντελεάκης

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθοπαραγωγών απέκλεισε τη μετάθεση της έκθεσης το Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε πως θα συμμετέχει στον Κηφισιώτικο θεσμό εάν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου. Το διάστημα μετά από αυτή την ημερομηνία είναι εκτός εποχής καθώς έχει παρέλθει η ανθοφορία των περισσότερων φυτών», δήλωσε ο κ. Παντελεάκης.

Έτσι λοιπόν συζητείται ως πιθανή ημερομηνία υλοποίησης αρχές Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

Το  Δ.Σ. της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 3000 ευρώ για τον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης του κορονοιού Covid-19 ενώ εξετάζουν τρόπους για να βοηθήσουν και τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Κηφισιάς.

Στο μεταξύ στις εκδόσεις «Κηφισιά» και μέσα από το kifisianews.gr «ΕπιΜένουμε Ανθοκομική». Η εφημερίδα «Κηφισιά» έδινε πάντα το παρόν στην Ανθοκομική έκθεση, ενημερώνοντας για εκδηλώσεις, παραγωγούς, δίνοντας συμβουλές για τα φυτά σας, ιδέες για τον κήπο σας. Πλούσιο το αρχειακό υλικό μας και κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον για τα φυτά και την ανθοκομία μέσα από ειδική στήλη και διαγωνισμούς διήγησης, φωτογραφίας, μαγειρικής.

Περιμένοντας να ανοίξει τις πύλες της η 66η Ανθοκομική Έκθεση, περιμένοντας να φύγει το λουκέτο από το Άλσος Κηφισιάς, φροντίζουμε τα φυτά μας, θυμόμαστε παλιές εκθέσεις και ετοιμαζόμαστε για την καινούργια.

τροχονόμος-λουλούδια
Το βαρέλι του τροχονόμου στην πλατεία Πλατάνου ανθισμένο