Τίμιος Σταυρός: Ένα ειδυλλιακό ξωκλήσι  στο Πανόραμα Κηφισιάς

litaneia1

Στο όμορφο παρεκκλήσι του Τίμιου Σταυρού βρεθήκαμε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου, για να γιορτάσουμε μαζί με τους πιστούς, το προεόρτιο της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.timios stauros1

Τελέστηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και στις ακολουθίες προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Καραγιάννης ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, και συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Αλεβιζάκης.

Το προαύλιο του μικρού ναού που βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Ογκλογικό Νοσοκομείο «Άγιου Ανάργυροι» ήταν γεμάτο από κατοίκους της περιοχής που ήρθαν να προσκυνήσουν την εικόνα και τον Τίμιο Σταυρό.kefalogianni1

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξιος Μακρής , ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγ. Ανάργυροι και ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Πανοράματος.

Το εκκλησάκι είχε πάθει μεγάλη ζημιά στους σεισμούς του 1999 και είχε χρειαστεί να γίνει αλλαγή στέγης και εσωτερικής διαρρύθμισης, ενώ τελευταία ο Δήμος Κηφισιάς έχει φροντίσει να φτιάξει τον αύλιο χώρο . Υπάρχουν μόνιμα δύο τραπέζια με πάγκους και είναι πολύ όμορφα να κάθεσαι και να απολαμβάνεις την Δύση του Ήλιου, μακριά από θόρυβο.

Ποιο παλιά τις ημέρες που γιόρταζε το εκκλησάκι  η λιτανεία της εικόνας πήγαινε έως τηο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, όπου γινόταν δέηση για τους ασθενείς και το προσωπικό.