Ο Κωστής Μαραβέγιας σε …διονυσιακούς ρυθμούς

maravegiasred1

Μέσα στο δάσος, ανάμεσα στα γλυπτά που βρίσκονται να θυμίζουν το Συμπόσιο Γλυπτικής και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και μπροστά από τον παλιό σταθμό του τραίνου, ό,τι και να παρουσιάσεις θα φαίνεται όμορφο.

Εκεί πραγματοποιείται το φεστιβάλ Διονύσου και ξεχωριστό δεν το κάνει μόνο η ατμόσφαιρα αλλά και οι ποιοτικές επιλογές.

«Χορεύουμε καθιστοί» οι παρότρυνση του Κωστή Μαραβέγια το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου και ο κόσμος κινιόταν καθιστός στον ρυθμό της μουσικής, χτυπώντας παλαμάκια και τραγουδώντας.

maravegiasmwv1

Αυστηρή η τήρηση των υγειονομικών μέτρων, με τέτοια διακριτικότητα όμως που δεν δημιουργούσαν ενόχληση. Τοποθετημένες ανά δύο οι καρέκλες με αποστάσεις μεταξύ της επόμενης δυάδας και ο χώρος μεγάλος έδινε τη δυνατότητα σε πολλούς θεατές να παρακολουθήσουν, οι οποίοι είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και είχαν προμηθευτεί προσκλήσεις δωρεάν.

Πολλοί επίσης είχαν επιλέξει να παρακολουθήσουν τη συναυλία απέξω, μέσα στα δέντρα, καθισμένοι σε κάποιο παγκάκι ή ύψωμα που πρόσφερε το δάσος.

maravegiaskoino1

Εκτός από την ικανότητά του να ξεσηκώνει τον κόσμο με τη μουσική του, ιδιαίτερα επικοινωνιακός με το κοινό του ο Κωστής Μαραβέγιας, έκανε διάλογο με το μικρόφωνό του, που έκανε κάποια στιγμή διακοπές και με την κιθάρα του, που ο αέρας του Διονύσου την είχε ελαφρώς ξεκουρδίσει.  Μοιράστηκε με το κοινό προσωπικές του στιγμές που μεταμορφώθηκαν σε τραγούδια, αφιέρωσε τη συναυλία στους εθελοντές, οι οποίοι προστάτεψαν το δάσος του Διονύσου κατά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, προσκάλεσε το κοινό να συμμετάσχει στην εκπομπή του που ξεκινάει από 1η Οκτωβρίου στην ΕΡΤ και σύστησε με υπερηφάνεια την μπάντα που τον συνοδεύει.maravegiasband1

Ιδιαίτερα μίλησε για το πώς βίωσαν οι καλλιτέχνες το lockdown, με την απουσία τους από τις σκηνές και χωρίς τα παλαμάκια να τους συνοδεύουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια. Το κοινό πάντως του Διονύσου αποζημίωσε τους καλλιτέχνες με ηχηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Με μουσική  Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε η εκδήλωση, ενώ Πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες αλλά και πρόσκοποι, γύρω από τον χώρο των συναυλιών επιτηρούσαν τον χώρο εξασφαλίζοντας μια ομαλή κεφάτη βραδιά.

kalafatelis1

Στην πρώτη σειρά καθόταν ο Δήμαρχος Διονύσου  Γιάννης Καλαφατέλης με το διοικητικό συμβούλιο των πολιτιστικών και άλλους επίσημους και απολάμβαναν τη σκηνική παράσταση του τραγουδοποιού χωρίς όμως να στερούν από το τεράστιο κοινό την σωστή θέαση αφού το θεατράκι είχε ωραία υπερυψωμένη σκηνή και υπήρχε επίσης μια τεράστια οθόνη προβολής που έφερνα πιο κοντά τον Μαραβέγια στο κοινό του.

Οι εκδηλώσεις των Διονυσίων ’21 τυπικά τελείωσαν εκτός από δύο θεατρικές παραστάσεις από το φεστιβάλ διαδημοτικού θεάτρου, που λόγω ισχυρών ανέμων αναβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Και του χρόνου λοιπόν και ελπίζουμε να μην είναι με τα σημερινά περιοριστικά μέτρα που πνίγουν την όποια ελεύθερη έκφραση.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

 

https://dionysiafest.gr/program/