Το περιαστικό δάσος Κεφαλαρίου καθάρισε ο Δήμος Κηφισιάς

thomakos-koakkalis1

Ακόμη ένα περιαστικό δάσος, αυτό του Κεφαλαρίου, καθάρισε ο Δήμος Κηφισιάς, την Κυριακή 18 Ιουλίου, αυτή τη φορά χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας, γιατί δεν έχει τις ανάλογες προδιαγραφές, όπως τα δάση Φασίδερι και Καστρίτσας και  δεν έχει συμπεριληφθεί από την Πολιτική Προστασία του Κράτους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις περιοχές εκτάκτου ανάγκης και απειλουμένου κινδύνου.

Αυτό δεν έπρεπε να αποτελεί είδηση καθώς είναι στις υποχρεώσεις των Δήμων να φροντίζουν για τη καθαριότητα των περιαστικών δασών.

fortwtis1

Στη δράση συμμετείχαν  οι Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας και χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν φορτωτές, φορτηγά και ειδικά αλυσοπρίονα, ενώ απομακρύνθηκαν από την περιοχή και διάφορα μπάζα που κατά καιρούς εναποτίθενται μέσα στο δάσος ανεξέλεγκτα.

Απομακρύνθηκαν πάνω από 10 φορτηγά με καύσιμη ύλη από χόρτα και πεσμένα κλαδιά καθώς τα συνεργεία καθαρισμού χρειάστηκε να μπουν αρκετά βαθειά στο δάσος και όχι μόνο περιμετρικά.

thomakos-koakkalis1
Στη πρώτη γραμμή ο Γιώργος Θωμάκος και ο Νικήτας Κόκαλης

Τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς με τους Προϊσταμένους τους και τον Δήμαρχο Κηφισιάς  Γιώργο Θωμάκο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Ανακύκλωσης – Εθελοντισμού   Γιώργο Σκορδίλη και τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας και Τοπικής Δημοκρατίας Νικήτα Κόκκαλη, μπήκαν στο δάσος από νωρίς το πρωί της Κυριακής και από το ύψος της συμβολής των οδών Καραϊσκάκη και Τομπάζη.

skordilis-kladia1
Ο Γιώργος Σκορδίλης επί το έργον

Στην περιοχή δραστηριοποιείται ένας αρκετά δυναμικός σύλλογος, οι «Δρυάδες», ο οποίος κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε μηνύσεις για καταπάτηση χώρων του δάσους, όπως επίσης έχει προβεί και σε καταγγελίες προς το Δήμο για πλημμελή καθαρισμό και προφύλαξη. Το δάσος του Κεφαλαρίου είναι πραγματικά ένας μικρός παράδεισος για καθημερινή βόλτα και βρίσκεται στα όρια της κατοικημένης περιοχής, ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο. Στις παρυφές του  βρίσκεται το ερείπιο του Βαρβακείου το οποίο είναι μια πληγή για την περιοχή και πρέπει κάπως να επέμβει η Πολιτεία είτε να γκρεμιστεί είτε να βρεθεί κάποια άλλη λύση.

Οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Λουτριώτη