Καλό καλοκαίρι ευχήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς

dim-sym 2021-07-21a

 – γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου

Φλώρα ΑνθοΕκτός απροόπτου δε θα ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο έως και τον Αύγουστο 2021. Τα τελευταία θέματα με τα οποία έκλεισαν την 16η συνεδρίαση ήταν δύο έκτακτα θέματα από την περιφέρεια Αττικής, που αφορούν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή ελέγχου χώρων ψυχαγωγίας. Ορίστηκαν ο κ. Α. Κουρέπης και η κα Λ. Παπαδημητρίου ως Πρόεδροι αντίστοιχα και γραμματέας η υπάλληλος του Δήμου κα Λαζάρη, με μία αναπληρωματική θέση να μένει ανοιχτή για κάποιον από τους Δημοτικούς Συμβούλους από τις λοιπές παρατάξεις.

Από τα τακτικά θέματα το 4ο θέμα σχετικό με τη νόμιμη ή όχι λειτουργία καταστήματος στην οδό Αργυροπούλου στο εμπορικό κέντρο, αναβλήθηκε. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει προσκομίσει τα κατάλληλα δικαιολογητικά ώστε να πάρει την άδεια λειτουργίας και να νομιμοποιήσει τις χρήσεις με τις οποίες λειτουργεί σήμερα και παρ’ όλα αυτά έχει κάνει εγκαίνια και λειτουργεί κανονικά εδώ και 15 ημέρες όπως είχε ήδη ενημερώσει ο κ. Γ. Παπαδόπουλος και μάλιστα έθεσε το ερώτημα «εμείς σαν Δήμος τι κάνουμε, τι παράδειγμα δίνουμε»; Η κα Κορογιαννάκη επεσήμανε πως με αυτό τον τρόπο στο μέλλον ίσως υπάρξουν και άλλα καταστήματα που θα ανοίγουν χωρίς να υπολογίζουν τα νόμιμα και τον Δήμο και πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τις καταγγελίες και να επιτρέπουμε εγκαίνια, ενώ ο κ. Κουρμαδιάς θεωρεί πως το να αναβληθεί το θέμα είναι η καταλληλότερη απόφαση, παρόλο που «λειτουργεί κακώς» έως ο ιδιοκτήτης παραδώσει τα κατάλληλα έγγραφα εκτός και αν γίνει γραπτή καταγγελία από κάποιον ώστε να τον κλείσει.

Τα θέματα 1 έως 3 υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, εκτός από την αρνητική ψήφο του κ. Β. Καραγιαννάκη σχετικά με την εταιρεία «Μένανδρος». Ο Δήμαρχος Γ. Θωμάκος εισηγήθηκε το θέμα, κατόπιν σημειώματος  της Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών κα Δαλιέτου, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Δήμου στην εταιρεία κάτι που είχε εγκριθεί σε γενική συνέλευση, απόφασης προ ενός έτους, με το ίδιο τότε ποσό, το οποίο όμως χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και επίσημη απόφαση από το Δ.Σ. Είπε επίσης πως πιστεύει ότι, με τους νέους σκοπούς που θα προστεθούν στο καταστατικό, θα μπορέσει να πείσει όλους όσους δυσπιστούν όπως ο κ. Καραγιαννάκης για τη δυναμική της εταιρείας και την αξία της. Η κα Κορογιαννάκη τόνισε πως θα πρέπει να μπει στην ψηφιακή εποχή και να δει η «Μένανδρος» τι ανοίγεται μπροστά της.

Το θέμα 3 καταργεί πλέον τη θέση του «ιστορικού περιπτέρου» όπως ανέφερε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, από την κάτω πλευρά του τρένου στην Κηφισιά, αφού ο ιδιοκτήτης δυστυχώς απεβίωσε και η τροχαία δεν δίνει άδεια για να συνεχιστεί η ύπαρξη του περιπτέρου, λόγω κάποιου προβλήματος που δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Δ.Σ, όπως ενημέρωσε ο κ. Ε. Αυλήτης. Παρ΄όλο που το περίπτερο πλέον το διαχειριζόταν κάποια εταιρεία όπως είπε ο. κ. Γ. Παπαδόπουλος, οι θέσεις αυτές δεν κληρονομούνται αλλά επιστρέφουν στον Δήμο, κάτι που θα μπορούσε αν μας έδινε την άδεια η τροχαία να το αξιοποιήσουμε στον Δήμο Κηφισιάς.

Η κα Κορογιαννάκη επέστρεψε στο Δ.Σ. μετά από το θλιβερό ατυχές συμβάν σε μέλος της οικογένειάς της και ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη. Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε ένταση την οποία είχε η ίδια δημιουργήσει προ δύο και μηνών, ζητώντας συγνώμη από όλους και τόνισε πως ο εκνευρισμός της θα είχε ελεγχθεί αν δεν ήταν 02.30 π.μ. λόγω κούρασης. Με την σημερινή παρουσία της είπε πως ξαναμπαίνει σιγά σιγά στο καθήκον της προς τους δημότες και την πόλη. Όμως η ίδια είπε πως δεν θέλει να μετέχει στα Δ.Σ. καθώς θεωρεί ότι είναι ντροπή και εκτροπή της Δημοκρατίας, εν ονόματι της Κυβερνησιμότητας των Δήμων, η θεματολογία του Δ.Σ.  για το οποίο δεν ευθύνεται ούτε ο Δήμαρχος ούτε το Δ.Σ. «Πιστεύω βέβαια ότι οι Δήμαρχοι που ζητάνε όλο και πιο πολλές παροχές για να κάνουν το έργο τους ευκολότερο, χωρίς να αναφέρομαι στον κ. Γ. Θωμάκο, είναι απλά κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και όχι άξιοι να είναι δήμαρχοι. Θεωρώ ότι καταπατάται άγρια η δημοκρατία και δε με ενδιαφέρει πια κυβέρνηση το θέσπισε και γιατί και προτείνω εάν συμμερίζεστε αυτό που λέω, να είναι ο δήμαρχος μπροστάρης μας για μία σθεναρή αντίδραση.»  

Το σώμα ενημερώθηκε από τον κ. Ε. Αυλήτη για τη διεξαγωγή δωρεάν rapid tests στη Ν. Κηφισιά, την Πέμπτη 29 Ιουλίου από τις 08.00 π.μ. έως τις 02.00μ.μ. στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω της μεγάλης εξόδου του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Ιουλίου.

Ο κ. Α. Μακρής ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε η μελέτη για 15 ράμπες  στη Νέα Κηφισιά, 16 στη Νέα Ερυθραία και 6 στην Εκάλη, σύνολο 56 ράμπες των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και για την πρόσκληση στον Δήμο μας σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα τη δημιουργία και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων από την περιφέρεια Ο.Τ.Α., με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, βάση του ΠΕΠ 2021 – 2027.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σταύρος Ζαπάντης συμπλήρωσε σχετικά, πως ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την Green Peace παράλληλα με το πρόγραμμα SPARCS για μία διαφορετική ενεργειακή κοινότητα, που θα ‘ναι η πρώτη στην Ευρώπη για τους πολίτες, όπου ο Δήμος θα βάλει χώρους διαθέσιμους και οι πολίτες θα μπορούν να επενδύουν με ποσά από 1.000 ευρώ και άνω, ενώ το μέρισμά του θα το μοιράζει ο Δήμος σε ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος τέλος μας ενημέρωσε πως για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος μας θα είναι ικανός να προσφέρει το πολιτιστικό αγαθό στους πολίτες αρκεί οι συνθήκες να το επιτρέψουνε με την έναρξη των Μενανδρείων και των εκδηλώσεων του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε από τις 23 Αυγούστου έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2021