Χειροκροτούμε δυνατά και όχι διαδικτυακά

κόσμος καρέ

Ενώ οι περισσότεροι Δήμοι και φορείς ακυρώνουν τα φεστιβάλ τους η Κηφισιά επιμένει να λέει «ναι» στον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία και θα πραγματοποιήσει κανονικά τις εκδηλώσεις των «Μεναδρίων». Όταν λέμε βέβαια κανονικά με τη τήρηση όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων. Το πιο εύκολο ίσως θα ήταν να ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, για να μην μπλέκουμε. Έτυχε να ακούσουμε για φορέα που διαθέτει 120 θέσεις, ενώ ακούγεται, ότι θα επιτρέπονται μέχρι 100 θεατές σε θέαμα, ότι βρήκε πιο βολικό να ακυρώσει εντελώς τις εκδηλώσεις από το να μπει στη γραφειοκρατική και τυπική διαδικασία για μείωση των θέσεων.

Για να μπορέσει πάντως να ανακοινωθεί η διεξαγωγή του φεστιβάλ απαιτήθηκε πλήθος διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς. Και σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες, μια και διανύουμε μια περίοδο όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο και ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρχει ασφαλής προγραμματισμός, φαίνεται ότι τα Μενάνδρεια θα γίνουν, τηρώντας όμως  αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικής προφύλαξης.

Χωρίς εισοδήματα παρέμεινε φέτος το καλοκαίρι η πλειοψηφία των καλλιτεχνών, οι οποίοι συμμετέχουν σε καλοκαιρινές συναυλίες και φεστιβάλ. Αυτοί με τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναυλίες. Δύο από αυτές έγιναν και στην Κηφισιά. Ποιο το όφελος όμως άραγε του δημότη; Συναυλίες υπάρχουν όσες θέλει κανείς διαθέσιμες στο διαδίκτυο, μαζί με πλήθος άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πόσοι να ήταν άραγε αυτοί που κάθισαν και παρακολούθησαν πάνω από μερικά λεπτά μια συναυλία στο κομπιούτερ τους που απλώς μαγνητοσκοπήθηκε στην Κηφισιά;  Το διαδίκτυο και η οθόνη αποτελούν υποκατάστατα και φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν με το ζωντανό θέαμα που περιμένουμε να απολαύσουμε στα Μενάνδρεια.

Θα τα απολαύσουμε όμως φορώντας μάσκα.  Έτσι όταν θα σιγοτραγουδάμε στις συναυλίες θα κρύβονται περισσότερο τα φάλτσα μας. Επίσης συστήνεται οι θεατές να προσέρχονται 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης ώστε να πραγματοποιείται σταδιακά η είσοδος, τηρώντας αποστάσεις στις ουρές.  Προβλέπονται μόνο καθισμένοι θεατές και οι κρατήσεις για τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο γίνονται τηλεφωνικά από την Τετάρτη 26 Αυγούστου 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή), στο τηλέφωνο 210 8080527. Για τις εκδηλώσεις με εισιτήριο η προπώληση θα γίνεται από τα γραφεία του ΒΙΚΕΛΑ, στην  Εμμανουήλ Μπενάκη 3 από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Η Κηφισιά καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην Αττική, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, επιστροφές κυρίως κατοίκων από διακοπές στην Πάρο και τη Μύκονο. Με εντολή δημάρχου, διασφαλίζεται τουλάχιστον ότι οι εργαζόμενοι στον Δήμο δεν θα είναι φορείς, αφού έχει εξασφαλίσει τεστ για τους εργαζόμενους και έχει οριστεί να παρεμβάλλονται τέσσερις ημέρες μεταξύ της επιστροφής στην πόλη και της επιστροφής στην εργασία.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Μενανδρείων και όποιων άλλων εκδηλώσεων προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στη στήλη μας «Είστε καλεσμένοι»

Είστε καλεσμένοι