15η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τους Φίλους της Ορχήστρας

orxistrα-pokilis-moysikis

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11,30 π.μ. στο «ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΣ» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Λάτση, θα λάβει χώρα η 15η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Συλλόγου °Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς»

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στη διάθεσή μας, προσκεκλημένοι είναι τα μέλη με το συνοδό τους, οι χορηγοί και όσοι υποστηρίζουν εδώ και  χρόνια τους σκοπούς του συλλόγου με την παρουσία τους στις διάφορες εκδηλώσεις μας. Οι κρατήσεις γίνονται κατά σειρά προτεραιότητας στο τηλ. 6944398145 Φρ.Βιανέλλο.

Στη φετινή συναυλία περιλαμβάνονται τρία εξαιρετικά κοντσέρτα.
Τα δύο εξ αυτών θα χαρακτηρίζαμε δίχως υπερβολή άγνωστα διαμάντια της προκλασικής περιόδου, ενώ το τρίτο είναι αρκετά συχνά παρουσιαζόμενο.
Ο Ναπολιτάνος Domenico Sarro (ή Sarri, 1679-1744) στο τετραμερές κοντσέρτο του για φλάουτο με ράμφος και έγχορδα σε Λα ελάσσονα, αντιπαραθέτει αργά μέρη ποιητικού και δραματικού χαρακτήρα με γοργά, έντονα αντιστικτικά.
Εμπνεόμενος από τις σονάτες για τσέμπαλο ενός άλλου Nαπολιτάνου της ιδίας περίπου περιόδου, ο Άγγλος Charles Avison (1709-1770) συνέθεσε τα 12 Con
certi Grossi (after D. Scarlatti), εκ των οποίων επιλέξαμε το επίσης τετραμερές Νο.5 σε Ρε ελάσσονα.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, το τριμερές κοντσέρτο για δύο βιολιά του J.S.Bach είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του συνθέτη, χάριν ίσως στην εκφραστική αιθέρια μελωδία του μεσαίου μέρους του.
Στο πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνεται το Νυχτερινό op. 19 Νο.4 του Π.I.Τσαϊκόφσκυ, σε μεταγραφή για τσέλο και ορχήστρα εγχόρδων, και στη συνέχεια  η καταξιωμένη mezzo soprano Έλενα Μαραγκού θα ερμηνεύσει έργα Α.Vivaldi, M.Reger καθώς και δημοφιλή τραγούδια στο εορταστικό πνεύμα της επερχόμενης εορτής των Χριστουγέννων. 

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ι. Λάτση για την ευγενική φιλοξενία  και τους τοπικούς χορηγούς  με την οικονομική υποστήριξη των οποίων κατέστη δυνατή και η φετινή διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του Συλλόγου μας.