Δράση της ΚΟΒ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ

kke-kapi
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας παρουσιάστηκε η έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ “Πολυτεχνείο Νοέμβρης 1973. Έμπνευση, γνώση και στήριγμα για τους λαϊκούς ξεσηκωμούς του μέλλοντος” σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ.
skolarikosΤην παρουσίαση έκανε ο Κώστας Σκολαρίκος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά διδάγματα της περιόδου, ενώ τόνισε την ανάγκη για πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα του Κόμματος σε όλες τις συνθήκες. Ειδικότερα, επισήμανε την αναγκαιότητα η νέα γενιά να έρθει σε επαφή με τα γεγονότα της εποχής ώστε να ανακαλύψει τον ηρωισμό, τη δύναμη και τις δυνατότητες του οργανωμένου μαζικού φοιτητικού και εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους, εκτός από τη σχετική έκδοση, να προμηθευτούν τον Γ2 Τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ που παρουσιάζει τις ιδεολογικές-πολιτικές επεξεργασίες και την ηρωική δράση του Κόμματος κατά τη διάρκεια της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), σε συνάρτηση με τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές-πολιτικές εξελίξεις και με τις εξελίξεις στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.
Η βραδιά έκλεισε με αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.